Bachelor Fabrizio reageert op forse kritiek

10 oktober 2021

Fabrizio is de nieuwe Bachelor, hij treedt in de voetsporen van Elke Clijsters en hoopt de ware liefde te vinden via een tv-programma. Toch is hij ook nog met andere zaken bezig.

Naast het zetten van tattoo’s is Fabrizio nu ook ‘lifestyle coach’. Op de sociale media kreeg hij al de nodige kritiek. Via Instagram gaf hij meer uitleg én reageerde hij op de kritiek.

“Natuurlijk kon ik niet verwachten dat iedereen gewoon mijn keuze om hier werk van te maken zou accepteren. Er is daarnaast ook een minderheid onder mijn volgers die niet gelooft in wat ik probeer te doen. Ze nemen de term ‘life coach’ iets te specifiek, trekken mijn capaciteiten in twijfel en of ik al dan niet de juiste kennis bezit om mezelf zo te noemen”, reageert Fabri. “Ik weet dat ik me niet hoef te verantwoorden, maar ik moet ergens beginnen. En dan stel ik de vraag: ‘Wanneer is iemand ooit klaar om het ‘juiste’ te verkondigen met zoveel verschillende percepties en zogenaamde vereisten?”, aldus de Limburger.

“Waarom zou ik 5 jaar tussen de monniken in Tibet moeten gaan zitten? Terwijl ik op dit moment al levens kan raken, en misschien wel veranderen? Dit doe ik puur en alleen door het delen van persoonlijke ervaringen, gekoppeld aan materie die ik zelf dagelijks in peperdure seminaries te zien krijg. Die bestudeer ik vervolgens grondig, waardoor ik in bepaalde situaties een punt kan maken. Ik investeer in mezelf, en onrechtstreeks ook in jullie. De term ‘life coach’ gebruik ik om mensen ervan bewust te maken dat ze in de brede zin bij mij terecht kunnen. Je weet toch ook niet wat er in een potje zit zonder etiket? Ik probeer een vertrouwenspersoon te zijn, …, een mentor, een vriend. Als je me dat kwalijk wilt nemen: be my guest, maar kijk eerst verder dan je neus lang is.”

Ook interessant