Colin in Black & White toont indrukwekkend verhaal van NFL-ster (TRAILER)

13 oktober 2021

Binnenkort komt er een reeks op Netflix over American Football-speler Colin Kaepernick. Kaepernick werd in 2016 wereldberoemd door zijn protestactie waarbij hij knielde terwijl het Amerikaanse volkslied werd gespeeld.

Tienerjaren van sportman

De serie, getiteld Colin in Black & White, zal zich richten op de tienerjaren van de sportman. In de zes afleveringen komt naar voren hoe Kaepernick als zwart kind opgroeit in een wit adoptiegezin en hoe hij uiteindelijk quarterback is geworden. Kaepernick en regisseur Ava DuVernay zullen als zichzelf in de serie optreden als verteller. Bekijk hieronder de trailer:

‘Dagelijkse realiteit van zwarte mensen’

De nieuwe serie is vanaf 29 oktober te zien. De acteur keek alvast uit naar de productie: “We zien nog steeds dat veel verhalen over ras en de zwarte gemeenschap verteld worden door een ‘witte’ lens”, zegt Kaepernick. ,,Wij willen een nieuw perspectief creëren van de dagelijkse realiteit van zwarte mensen. We onderzoeken de raciale conflicten waarmee ik werd geconfronteerd tijdens mijn middelbare schooltijd als een geadopteerde zwarte jongen in een blanke gemeenschap. Het is een eer om deze verhalen, samen met Ava, tot leven te brengen zodat de wereld dit kan zien.”

Ook interessant