Minder Netflix Originals dit jaar door coronavirus

8 april 2021

Je zou het misschien al verwachten, maar er staan dit jaar daadwerkelijk minder Netflix Originals op de planning door het coronavirus. In 2020 lag de productie van onwijs veel films en series stil door COVID-19. Ook bij Netflix is dit het geval. Dit resulteert nu in minder Netflix Originals voor 2021.

Een onderzoek van What’s On Netflix geeft duiding. Daaruit blijkt dat er sinds dezelfde tijd vorig jaar al veel minder Originals verschenen zijn. Een afname van zo’n 20 procent blijkt uit de cijfers. Tussen januari en april 2020 werden 180 Netflix Originals uitgezonden. In 2021 staat de teller slechts op 159.

Dit betekent echter niet dat er niets meer op Netflix verschijnt. Met een kleine 160 nieuwe Originals in vier maanden tijd worden er gemiddeld per maand zo’n 40 nieuwe Originals naar Netflix gebracht. In theorie komt er dagelijks iets nieuws naar Netflix als je naar het gemiddelde kijkt.

Netflix Originals ook in de vorm van films

Hieronder kun je ook de nieuwe Netflix-films schalen waarmee eerder dit jaar gepronkt werd. Netflix maakte de belofte dat er wekelijks een nieuwe Netflix Original-film zou verschijnen op de streamingdienst. De trailer werd met veel verve gepubliceerd.

Er werd immers gepronkt met vele, grote namen uit de filmindustrie, waaronder Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock, Dwayne Johnson, Idris Elba, Meryl Streep, Zendaya, Jennifer Lawrence en Ryan Reynolds. Het moge dan ook duidelijk zijn. Netflix heeft ondanks een minder groot aanbod in 2021 nog steeds enorm veel content om van te genieten.

Ook interessant