The Witcher seizoen 2 komt op 17 december naar Netflix!

11 juli 2021

Seizoen 1 van The Witcher werd misschien wisselend ontvangen, de Netflix Original trok wél ongelooflijk veel kijkers. Dat er een tweede seizoen zou komen wisten we al, maar nu heeft de streamingdienst de releasedatum bekendgemaakt: 17 december!

Problemen aan het Witcher-front

Is het eenmaal zover, dan hebben we dus twee jaar moeten wachten op nieuwe afleveringen van The Witcher. Zo heel gek is dat echter niet, want de productie kreeg te maken met méérdere tegenslagen. Het coronavirus kwam natuurlijk om de hoek kijken, maar hoofdrolspeler Henry Cavill (Geralt of Rivia) liep bijvoorbeeld ook een pijnlijke hamstringblessure op. De opnames kwamen meermaals stil te liggen.

Netflix heeft een nieuwe The Witcher-teaser gepubliceerd en ook weten we al het een en ander over het plot van seizoen 2. In de nieuwe reeks van de hitserie is Geralt er namelijk van overtuigd dat Yennefer om het leven gekomen is bij de Battle of Sodden. Om Ciri te beschermen neemt hij haar mee naar Kaer Morhen, waar hoogstwaarschijnlijk (zo goed als zeker) een nieuw personage geïntroduceerd wordt.

Welkom, Vesemir!

We hebben het natuurlijk over Vesemir, een andere Witcher én de leermeester van Geralt. Netflix heeft nu al een paar keer gehint naar de introductie van dit personage en het zou ook logisch zijn als hij een grote rol gaat spelen in de nieuwe afleveringen.

De streamingdienst komt overigens óók met een zesdelige spin-off met als titel The Witcher: Blood Origin. De prequel speelt zich af in de elfenwereld, liefst 1200 jaar voor de gebeurtenissen in originele serie, en gaat over het ontstaan van de allereerste Witcher en de verschillende gebeurtenissen die leiden tot de samensmelting van de werelden van monsters, mensen en elfen.

Ook interessant