17 juli 2021

Netflix staat vol met pareltjes van plezier om te bingen. De toppers aanwijzen is niet zo heel moeilijk, want die worden iedere dag door jan en alleman besproken. Dit zijn de vijf meest underrated Netflix-series om te kijken!

De vijf meest underrated Netflix series die we voor jou op een rijtje zetten kiezen op basis van verschillende factoren. Natuurlijk is de kwaliteit van de serie belangrijk, maar ook hoeveel er over de serie gesproken wordt. Als er namelijk veel over de serie gesproken wordt, hoort deze natuurlijk niet in deze lijst.

1. I Am Not Okay With This

We trappen af met een Netflix-serie die eigenlijk veel meer liefde had moeten krijgen, namelijk I Am Not Okay With This. Deze serie van de maker van The End of the F***ing World en de producenten van Stranger Things is eigenlijk de perfecte mix van de twee eerdergenoemde series. Het verhaal gaat over een 17-jarige die telekinetische krachten blijkt te hebben.

Dat klinkt direct als een bijzondere start van een verhaal en dat is het al helemaal zodra je erachter komt dat de serie dezelfde zwarte humor heeft als The End of the F***ing World. Dit keer is het alleen Sophia Lillis (bekend van IT) die de serie draagt en die doet dat erg goed. Het is dan ook zonde dat een tweede seizoen er niet gaat komen, want wegens het coronavirus werd de serie na één seizoen geannuleerd.

2. The Get Down

Wie The Get Down niet kent, moet even goed lezen, want deze serie is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde pareltjes op de streamingdienst. De serie gaat namelijk over de opkomst van hiphop en disco in de jaren ‘70 in New York. Met slechts elf afleveringen wist de serie vriend en vijand te verrassen, waarbij vooral het tweede deel van de serie enorm goed werd ontvangen.

Dat Netflix het muzikale drama The Get Down na één seizoen annuleerde is nog steeds één van de grootste schandes als je het ons vraagt. Deze serie bevatte namelijk een ijzersterk verhaal, toffe muziek en acteerwerk van de bovenste plank. De hoofdrollen worden gespeeld door Justice Smith, Shameik Moore, Yahya Abdul-Mateen II en Skylan Brooks.

3. On My Block

Ook On My Block mag niet vergeten worden als het gaat over de meest underrated Netflix-series. Deze serie gaat over een stel tieners die de middelbare school moeten zien te trotseren. Voor de onderlinge vriendschap die de vier delen zorgt dit nogal voor de nodige stress, iets wat deze komische serie onwijs goed weet te vertellen.

Critici beschreven de serie dan ook als een verhaal waarvan je eigenlijk niet wist dat je het wilde volgen. Het schrijfwerk van de serie wordt dan ook door velen de hemel in geprezen, wat wel begrijpelijk is. De serie is dan ook als het ware als 3D-puzzel uitgeschreven en is verplichte kost voor iedere Netflix-gebruiker. Het is dan ook een zegen dat de serie een vierde seizoen krijgt ondanks dat de serie toch relatief onder de radar vliegt.

4. Lovesick

Britse series vallen niet altijd bij iedereen in de smaak, maar alleen al vanwege het bizarre plot moet je Lovesick eigenlijk wel een kans geven. De serie gaat namelijk over Dylan Witter, een gast die constant met een andere vrouw het bed induikt. Wanneer hij erachter komt dat hij chlamydia heeft, besluit hij één voor één zijn partners langs te gaan om de situatie uit te leggen.

De serie wordt dan ook bekroond voor de ingetogen en verfrissende manier waarop het verhaal verteld wordt. Al helemaal omdat het een onderwerp is waar niet heel veel aandacht aan wordt besteed in televisieseries. In totaal heeft de serie drie seizoenen die je allemaal lekker kunt bingen. Iedere aflevering duurt daarnaast nog geen half uur dus je kunt de serie lekker snel bingen.

5. Raising Dion

Raising Dion is een opvallende serie in deze lijst, want vooraf werd gedacht dat dit misschien wel één van de grootste klappers van 2019 zou worden. De casting van Michael B. Jordan leek veel goeds te voorspellen, maar uiteindelijk vloog de serie onwijs onder de radar. 

Toch is de serie wel het kijken meer dan waard. Het verhaal gaat over de jonge Dion die door alleenstaande moeder Nicole opgevoed wordt. Wat de situatie alleen niet zo handig maakt, is het feit dat Dion superkrachten heeft. Tot nu toe staat alleen het eerste seizoen van de serie online, maar een tweede seizoen is wel in ontwikkeling. Dat maakt dit een ideaal moment om de serie te bingen!

Ben jij het eens met deze lijst of zijn er andere Netflix-series die underrated zijn die in deze lijst zouden moeten? Laat het ons weten in de reacties en help ook andere lezers aan toffe nieuwe series om te kijken op Netflix.

Ook interessant