The Walking Dead barst komende jaren pas écht los

12 maart 2021

The Walking Dead staat op het punt om helemaal los te barsten. Tenminste, dat is de verwachting van de bekende insider Daniel Richtman. Hoewel het elfde en tevens laatste seizoen van de hoofdserie volgend jaar in première gaat (en seizoen 10 nu bezig is), barst de franchise in de komende jaren pas echt flink los.

Dit heeft volgens Richtman te maken met de vele projecten in het The Walking Dead-universum die op de planning staan. Hij meldt dat er maar liefst tien nieuwe spin-offs in ontwikkeling zijn. Deze spin-offs zijn een aanvulling op al eerder onthulde projecten.

Plannen voor een serie rondom Daryl en Carol zijn immers al bekendgemaakt en ook is duidelijk dat er drie films met Andrew Lincoln als Rick Grimes in de hoofdrol komen. Daarnaast is er ook nog een andere spin-off serie aangekondigd. Een anthologieserie genaamd Tales of the Walking Dead werd vorig jaar namelijk ook al uit de doeken gedaan.

Nog tien spin-offs voor The Walking Dead

Natuurlijk valt nog te twisten over de waarheid van Richtmans informatie. Het blijft immers maar een gerucht en veel details geeft de bekende insider ook niet. Toch zou het niet onverwacht zijn als de makers achter de succesvolle serie wel groots inzetten. Na seizoen 8 werd showrunner Scott Gimple immers met reden vervangen door Angela Kang. Kang bracht een frisse wind voor de serie waarmee het allemaal begon, terwijl Gimple meer een globale rol kreeg om nieuwe projecten te overzien.

Er zijn dan ook tal van mogelijkheden voor de richting die het IP op kan gaan. Spin-offs van de serie blijken immers populair, al is de kwaliteit soms wat wisselend. Fear the Walking Dead is inmiddels bijvoorbeeld al begonnen aan haar zesde seizoen en vervolgt deze op 11 april met aflevering acht. De serie is te zien op Amazon Prime Video, net als nieuwe spin-off World Beyond. Het eerste seizoen daarvan is inmiddels afgelopen.

Ook interessant