Populariteit doet La Casa de Papel de das om

20 maart 2021

Er komt nog maar één seizoen van La Casa de Papel aan: na seizoen 5 is het over en sluiten. En de Spaanse krant Marca onthult vandaag waarom er een einde gebreid wordt aan de razend populaire Netflix-serie.

Volgens het dagblad hebben de seriemakers in de laatste jaren al alles op alles moeten zetten om de cast bij elkaar te houden. De hoofdrolspelers en -speelsters hebben ontelbare aanbiedingen af moeten slaan ten faveure van La Casa de Papel, en die situatie was gewoon niet langer houdbaar. Daarom wordt seizoen 5 dus de zwanenzang van de show, al is het natuurlijk wel de bedoeling dat er afgesloten wordt met het nodige vuurwerk.

Tot ziens en geen vaarwel?

Overigens is er best een aannemelijke kans dat het La Casa de Papel-universum blijft bestaan. Javier Gómez Santander, een van de scriptschrijvers verantwoordelijk voor de show, hintte onlangs al naar een spin-off: “Je kunt het in ieder geval niet uitsluiten, al hebben we geen concrete plannen. Als we een goed idee hebben, dan gaan we daar tijd aan besteden.” Hij zit niet in zak en as omdat de serie ermee ophoudt: “Ik verwacht dat de fans tevreden zullen zijn met het einde dat we bedacht hebben.”

Goede ideeën in overvloed

Álex Pina, de geestelijk vader van de Netflix-hit, liet een tijdje geleden iets soortgelijks horen: “Er liggen behoorlijk veel mogelijkheden op tafel voor spin-offs. En dat komt omdat onze personages zo goed in elkaar steken. We hebben altijd naar karakters met de nodige complexiteit gezocht, dus ik denkt dat er over ieder personage wel een spin-off te bedenken is.”

Het is nog niet bekend wanneer seizoen 5 van La Casa de Papel precies in première gaat, maar Pina belooft ook wel wat: “Het wordt het meest epische en spannende seizoen!”

Ook interessant