10 Netflix-shows die je gezien moet hebben als voetbalfan

3 maart 2021

De catalogus van Netflix staat vol met allerlei sportshows en -documentaires, waarbij ook voetbal natuurlijk niet wordt vergeten. Wij zetten voor je op een rijtje wat je allemaal gezien móét hebben als echte voetbalfan!

Sunderland ‘Til I Die – 8,1 op IMDb

Deze docuseries volgt de Engelse voetbalclub Sunderland in de seizoenen 2017-2018 en 2018-2019. De Black Cats zijn uit de Premier League gedegradeerd en moeten alles op alles zetten om te ontsnappen uit de Championship! Het noodlot slaat echter toe, en in seizoen 2 van Sunderland ‘Til I Die is het ‘voetbalbolwerk’ op een nóg lager niveau te vinden…

The English Game – 7,6

Twee 19-eeuwse voetballers uit verschillende sociale klassen kampen met professionele en persoonlijke onrust om het spel – en Engeland – voor altijd te veranderen. Edward Holcroft en Kevin Guthrie spelen de hoofdrollen in dit kostuumdrama van de makers van Downton Abbey.

First Team: Juventus – 7,3

Volg de gerenommeerde voetbalclub Juventus op en naast het veld, op weg naar hun zevende Italiaanse titel op rij en glorie in de Champions League. Deze docuserie heeft twee seizoenen van drie afleveringen elk, met daarin genoeg drama en tragedie voor een paar spannende avondjes!

Forever Chape – 7,2

Na de vliegtuigcrash die 71 mensen het leven kostte, probeert de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense het team dat geschiedenis heeft geschreven, weer op te bouwen.

Maradona en Sinaloa – 7,2

In deze docuserie komt voetbalster Diego Maradona naar Culiacán, het hart van het Sinaloa-kartel, om het lokale team de Dorados te redden, en misschien ook wel zichzelf. Pluisje kwam op 25 november 2020 te overlijden aan de gevolgen van een hartstilstand en zijn werk in Mexico was dus zijn allerlaatste klus.

Pelé – 7,1

Tegen de achtergrond van turbulente tijden in Brazilië wordt in deze documentaire het bijzondere pad van Pelé vastgelegd, van baanbrekend talent tot nationale held en één van de beste voetballers aller tijden.

Apache: La Vida de Carlos Tévez – 6,6

Deze harde dramaserie over het leven van Carlos Tévez laat zien hoe hij een beroemde voetballer werd in de ruige buurt Fuerte Apache in Argentinië.

Antoine Griezmann: Champion du Monde – 6,5

Van onderschat kind tot wereldkampioen: deze Franse voetbalheld legde een lange weg af om de top te bereiken. Antoine Griezmann: Champion du Monde biedt ons een kijkje in de psyche van de huidige FC Barcelona-aanvaller.

Anelka: L’Incompris – 6,4

Ondoorgrondelijk, onvergelijkbaar, of misschien wel allebei? Deze diepgaande documentaire gaat over de omstreden carrière van de beroemde Franse voetballer Nicolás Anelka. Bij club als Arsenal en Real Madrid maakte de spits zich bij tijd en wijle onmogelijk, maar bij het Franse nationale team ging het al helemaal mis…

Boca Juniors Confidencial – 6,4

Spelers, fans en stafleden van de Boca Juniors bieden een exclusieve blik achter de schermen bij deze legendarische Argentijnse voetbalclub.

Ook interessant