Ginny & Georgia-acteur: ‘Mijn personage is een eikel’

7 juni 2021

In de Netflix-hitserie Ginny & Georgia vertolkt Felix Mallard de rol van Marcus, maar het was geen liefde op het eerste gezicht tussen de acteur en zijn personage. Eigenlijk had Mallard aanvankelijk een beetje een hekel aan Marcus.

‘Hij is een eikel!’

In een interview met Flaunt vertelt de acteur: “Ik mocht Marcus in het begin niet. Ik nam het script onder de loep na alleen de pilot gelezen te hebben en dacht: deze jongen is gemeen, hij is een beetje een eikel. Hij verschuilt zich achter zijn onzekerheid en projecteert dat op anderen. Toen kwam er een punt waarop ik dacht: hé, ik ken zoveel jongens zoals Marcus. Ik kan ze zien als ik lees over dit personage. Ik weet wat ze (de scriptschrijvers) ermee willen zeggen.”

Flaunt maakte een omslag in zijn denkwijze: “Toen ik meer over het personage las, werd ik verliefd op hem. Hij laat jonge mannen zien dat je verantwoordelijkheid moet nemen voor je acties en dat onzekerheid geen excuus is om een klootzak te zijn. Ik denk dat dat niet vaak wordt getoond.”

Ginny & Georgia draait om moeder Georgia en haar dochter Ginny kennen, die voor de zoveelste keer verhuizen naar een nieuwe stad. Ginny worstelt met haar pubertijd en Georgia probeert een goed leven op te bouwen voor haar kinderen. En dat gaat niet zonder slag of stoot…

Seizoen 2 in 2022

Seizoen 1 van Ginny & Georgia vond gretig aftrek op Netflix en het was dan ook geen verrassing dat de streamingdienst een tweetal maanden geleden aankondigde dat er ook een tweede seizoen zou komen. Dat deed Netflix door op Twitter te schrijven: “We’ve got big news, peaches! Ginny & Georgia will be back for a Season 2!” Vermoedelijk is het de bedoeling dat seizoen 2 van Ginny & Georgia, ook wel de opvolger van Gilmore Girls genoemd, ergens in 2022 in première gaat.

Ook interessant