Warner Bros deelt eerste beelden van film over de Williams-sisters met Will Smith

29 juli 2021

Warner Bros werkt aan een film rond de tennissende zussen Serena en Venus Williams maar vooral hun vader Richard (gespeeld door Will Smith) zal ook prominent in beeld komen. Beide zussen werken mee als producent voor de aankomende film.

Jonge zussen groeiden op in moeilijke omstandigheden

De film vertelt het verhaal van de uit Compton afkomstige tenniszusjes, een plaats ten zuiden van Los Angeles die niet altijd even goed bekend stond. Er was destijds veel criminaliteit en onrust, waardoor het voor de grotendeels zwarte gemeenschap moeilijk was om los te breken uit dat stramien. Vader Richard had grote plannen met zijn dochters, ook al was tennis toen vooral een witte, elitaire sport. De meiden bleken er groot talent voor te hebben en sleepten dankzij de strenge trainingen van hun vader diverse titels binnen, om zo uit te groeien tot globale sporticonen. De film kreeg als titel ‘King Richard’, hieronder kan u de trailer bekijken:

Niet altijd evident voor jonge, zwarte meisjes

Warner Bros wil vooral ook tonen dat het niet altijd evident is voor jonge, zwarte meisjes om door te breken in de sport. Wanneer de film juist zijn release zal kennen en of het nadien naar één van de streaming platforms komt is nog onduidelijk.

Ook interessant