Live-action The Powerpuff Girls-serie cast heldinnen

11 maart 2021

The CW, het Amerikaanse netwerk achter series als Riverdale en The Flash, is druk bezig met de ontwikkeling van een live-action serie over The Powerpuff Girls. Daarover is nu goed nieuws. De heldinnen zijn gevonden.

De tekenfilmserie van The Powerpuff Girls is bij mening kijker bekend. De serie werd uitgezonden tussen 1998 en 2005, maar daar bleef het niet bij, er werd nog een nieuwe reeks gemaakt. Nu staat er ook een live-action serie rondom de heldinnen op de planning. De hoofdrolspeelsters voor de serie zijn nu gevonden.

The Powerpuff Girls-serie cast Marvel-heldin

Blossom, Bubbles en Buttercup zijn natuurlijk The Powerpuff Girls en nu zijn er ook daadwerkelijk namen van actrices aan de heldinnen verbonden. Als eerste is er Chloe Bennet, bekend van Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., die de rol van Blossom op gaat pakken. Dove Cameron, bekend van haar rol in The Descendants, speelt de altijd vrolijke Bubbles. Als laatste, maar zeker niet de minste, is er natuurlijk ook nog Buttercup. Die rol wordt vertolkt door Yana Perrault, bekend van Jagged Little Pill.

Naast de hoofdrollen is er ook nog ander talent onthuld dat aan The Powerpuff Girls-serie werkt voor The CW. Zo gaan Diablo Cody en Heather Regnier in de pen voor de pilot en wordt de serie geproduceerd door Berlanti Productions en Vita Vera Films in samenwerking met Warner Bros. Television. Een officiele synopsis is tevens bekendgemaakt:

“The Powerpuff Girls volgt het trio Blossom, Bubbles en Buttercup, die ooit Amerika’s superhelden waren. Nu zijn het gedesillusioneerde twintigers die kwaad zijn dat ze hun jeugd hebben verloren aan misdaadbestrijding. Zullen ze zich weer herenigen nu de wereld ze nodig heeft?”

The CW

Een releasedatum voor de serie is nog niet gegeven. Ook is nog onduidelijk waar de serie uitgezonden wordt, maar gezien andere CW-series doorgaans naar Netflix komen, wordt hier ook verwacht.

Ook interessant