5 bingewatch-series zodat je vrije uren voorbij vliegen

28 februari 2021

De corona-crisis zorgt ervoor dat we veel thuis zitten en gelukkig heeft Netflix daarvoor het beste medicijn. Er staan talloze films en series online, SerieNieuws.be zet vijf bingewatch-waardige series op een rij zodat jij je niet verveelt.

Luther

Heb je niet veel tijd maar ben je wel op zoek naar een aantal uren vol spanning? Dan is Luther de perfecte keuze. De BBC-serie met Idris Elba in de hoofdrol neemt je mee met de avonturen van John Luther, een politiedetective die door zijn bevlogen karakter goed is in zijn werk en gevaarlijke situaties niet uit de weg loopt. Deze serie heeft vier seizoenen van elk vijf afleveringen, kort maar krachtig dus!

House of Cards

De Amerikaanse politiek is een slangenkuil en dat weet House of Cards als geen ander weer te geven. De serie volgt het koppel Frank en Claire Underwood die beiden geobsedeerd zijn door macht. Er is niets wat hen te ver gaat en dat blijkt ook uit hun daden. ER werd wel eens gekscherend gesteld dat de voormalig Amerikaanse president Donald Trump hier zijn inspiratie vandaan haalde.

MINDHUNTER

Tegenwoordig speelt psychologie een grote rol in het oplossen van bepaalde moordzaken, maar in de jaren zeventig van de vorige eeuw was dat wel anders. Mindhunter neemt je mee naar de beginperiode van de criminologie, waar twee FBI-agenten door middel van gesprekken met veroordeelden patronen zoeken naar de denkwijzen van seriemoordenaars.

Blacklist

De nummer één van de Most Wanted List meldt zich plots bij de FBI om zich aan te geven. Raymond Reddington heeft echter één verzoek: hij wil dat een profiler, die op dat moment haar eerste dag heeft, zijn zaak behandeld. Reddington maakt een deal met de FBI en zet samen met profiler Elizabeth Keen een speciale taskforce op om criminelen te arresteren waar de belangrijkste inlichtingendiensten niet eens van wisten dat ze actief waren.

Designated Survivor

Tijdens een aanslag op het Capitol tijdens de State of Union komen de president en alle kabinetsleven om het leven. Alleen minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling Tom Kirkman overleeft de aanslag omdat hij veilig op een afstand ziet hoe het Capitol in vlammen opgaat. Kirkman is de aangewezen overlevende (designated survivor), een bestaande titel die in het leven is geroepen om ervoor te zorgen dat er geen machtsstrijd uitbreekt op het moment dat de president, de vicepresident en de rest van het kabinet om het leven komen. Kirkman wordt beëdigd als president en wil de aanslagplegers vervolgen, maar al snel blijkt dat de terroristen slechts één van zijn zorgen zijn

Ook interessant