Adil El Arbi en Bilall Fallah komen met spectaculaire reeks naar Play4

14 oktober 2021

De nieuwe reeks ‘Grond’ van onze twee bekende landgenoten-regisseurs maakt eind deze maand zijn debuut op Play4 en op hetzelfde moment ook op Netflix wereldwijd.

Zoon erft begrafenisonderneming

Het fictieve verhaal vertelt over een jongeman uit de moslimgemeenschap, Ishmael Boulasmoum, in Vlaanderen. Als hij het repatriëringsbedrijf voor begrafenissen in het buitenland erft van zijn vader, komt hij op het idee om de transportlast te verminderen door de heilige grond uit de landen van herkomst naar België te halen, in plaats van het lichaam inclusief dierbaren massaal naar het buitenland over te vliegen. Natuurlijk gaat een dergelijk idee nooit zo soepel als het op papier klinkt, waar de regisseurs dan ook een mooie combinatie van drama en humor aan proberen te koppelen.

Mix van ervaren en jonge acteurs/actrices

De cast bestaat uit een brede mix van acteurs en actrices met onder anderen Yassine Ouaich (‘GR5′), Charlotte De Bruyne (‘De Twaalf’), Barbara Sarafian (‘Gevoel Voor Tumor’), Saïd Boumazoughe (‘Patser’), Ward Kerremans (‘Glad IJs’) en Wannes Cappelle (‘Bevergem’). Vanaf 26 oktober is er wekelijks een aflevering te bekijken.

Ook interessant