Belgische Netflix-original komt er snel aan: wat weten we al?

28 juli 2021

De Belgische Netflix Original Into the Night kwam vorig jaar met relatief hoge verwachtingen naar het streaming platform en loste die wat ons betreft ook prima in. We volgen in de serie een groepje overlevenden na een wel heel bizarre ramp.

Moordende zon

In het begin van het eerste seizoen volgen we een heel aantal reizigers die het vliegtuig nemen. Al snel blijkt dat de zon ervoor zorgt dat er veel mensen sterven, enkel tijdens de nachten kan men overleven. Een huzarenstukje uiteraard want zo moet men steeds blijven vliegen met een leeg wordende tank. Aan het einde van seizoen 1 komen de overlevenden in een bunker terecht waar ze herenigd worden met andere overlevenden. Hieronder kan u nog eens de trailer van dat eerste seizoen bekijken:

Wat weten we al van seizoen 2?

Eerst en vooral, het tweede seizoen wordt geregisseerd door de Belg Nabil Ben Yadir (Patser en Dode Hoek). In seizoen twee zullen we zien hoe de overlevenden te kampen krijgen met een voedseltekort als hun voorraad vernietigd wordt door een ongeluk. Ze reizen af naar Global Seed Vault in Noorwegen in de hoop daar betere overlevingskansen te hebben. De groep zal zich moeten opsplitsen en wordt geconfronteerd met een heel aantal nieuwe gevaren. Seizoen 2 zou niet te lang meer op zich laten wachten maar wanneer het verschijnt, dat kunnen we u pas later vertellen. Op IMDB wordt de reeks bekroond met een knappe 7,1/10.

Ook interessant