11 maart 2021

Fans van de Netflix-serie The Blacklist kunnen bijna niet meer wachten. Het zevende seizoen van de successerie over beroepscrimineel Raymond Reddington en zijn samenwerking met de FBI staat vanaf zondag (14 maart) op ‘de grote rode N’. Liefhebbers van de show weten inmiddels wat ze kunnen verwachten, maar ook als je nog nooit van The Blacklist gehoord hebt, staat je een hoop spanning te wachten.

The Blacklist is al een tijdje bezig. De serie vertelt het verhaal van Raymond ‘Red’ Reddington, in de wereld van de serie de nummer één op de Most Wanted List van de federale overheid (FBI). Op de dag dat Elizabeth Keen haar eerste werkdag heeft bij de FBI, loopt Red zonder blikken of blozen het kantoor van de federale overheid binnen en zegt zich over te geven. Tijdens het daaropvolgende verhoor maakt hij duidelijk dat niets is zoals het lijkt: Reddington wil de overheid helpen met het vangen van boeven waar zij nog nooit van gehoord hebben. De meesterlijke manipulator heeft maar één wens: hij wil alleen contact hebben met Elizabeth. Samen met de FBI-agente wil hij criminelen van zijn ‘black list’ (zwarte lijst, red.) opsporen en achter de tralies zetten.

The Blacklist op Netflix

Hoewel het onduidelijk is waarom ‘Red’ alleen met Elizabeth in contact wil zijn, blijkt de beroepscrimineel vanaf moment één zijn eigen redenen te hebben voor een samenwerking met de overheid. De wisselwerking met de taskforce, waar Elizabeth onderdeel van uitmaakt, heeft niet alleen voordelen voor de overheid. De FBI kan boeven vangen van wie ze het bestaan niet wisten. Reddington kan op hetzelfde moment zijn criminele organisatie uitbouwen. Hij maakt maar wat graag gebruik van de mogelijkheden die er op zijn pad komen doordat hij de concurrentie uit de weg kan ruimen zonder zelf maar één schot te lossen.

Wat volgt is een constant kat-en-muis-spel tussen aan de ene kant Reddington en aan de andere kant de FBI. Elizabeth loopt tussen die partijen door en bevindt zich als het ware in een niemandsland. Helemaal wanneer duidelijk wordt wat precies de reden is waarom Reddington nu juist met haar een samenwerking wilde aangaan, is de situatie tussen haar werk bij de overheid en de duidstere zaken die ze met Reddington doet, niet langer zo zwart-wit als het aan het begin van de rit was.

The Blacklist seizoen zeven

In het één na laatste seizoen gaat Elizabeth op zoek naar de waarheid achter de meesterlijke manipulator Reddington. Als je het laatste seizoen al hebt gezien, dan weet je precies welke vraag er het meest op haar lippen brandt. Op het moment dat dit nog niet het geval is, dan is daar nog steeds geen man overboord. Sterker nog: dan heb je de komende tijd wat in te halen. Inmiddels is The Blacklist toe aan zijn zevende seizoen op Netflix en met afleveringen van zo’n drie kwartier heb je de komende weken nog een paar uur aan zinderende spanning in het vooruitschiet.

Aanstaande zondag (14 maart) staat het zevende seizoen van The Blacklist op Netflix en voor zover bekend is dit het één na laatste seizoen van de serie. Door de corona-crisis laat het achtste en laatste deel van de serie nog even op zich wachten. Sterker nog: de laatste aflevering van seizoen zeven moest nog opgenomen worden toen het virus om zich heen greep. Een rampscenario werd echter voorkomen door de creatieve ingevingen van de producers, die zo toch een noemenswaardige finale wisten neer te zetten.

Producent NBC heeft al te kennen gegeven dat er ook een achtste seizoen op de rol staat. Het is echter nog maar de vraag wanneer deze af kan zijn. Eén ding lijkt wel zeker: tot die tijd kun je vanaf zondag in ieder geval weer genieten van de avonturen van Elizabeth Keen (Megan Boone) en Raymond ‘Red’ Reddington (James Spader).

Ook interessant