Bloed en zombies: Netflix zet eerste 15 minuten van ‘Army of the Dead’ integraal online

14 mei 2021

Neflix lanceert ook in de maand mei weer een aantal exclusieve topfilms op het streamingsplatform. Vrijdag was het bijvoorbeeld uitkijken naar de officiële relaese van ‘Ferry‘, de langverwachte prequel van hitserie ‘Undercover’. Een week later komen de fans van het horror-genre aan hun trekken. Dan gaat ‘Army of the Dead’ in premiére.

Deze zombiefilm van topregisseur Zack Snyder, bekend van onder meer ‘Justice League’, ‘300’ en ‘Batman vs. Superman’, is één van de grootste en duurste Netflix-producties die dit jaar naar buiten komt. Aan bloederige special effects dan ook geen gebrek. En ook de cast mag er wezen. Dave Bautista, u kent hem onder meer als ‘Thanos’ uit de Avengers-reeks, speelt de hoofdrol. Maar ook Ella Purnell, Omari Hardwick, Ana De La Reguera en Theo Rossi komen nadrukkelijk in beeld.

In ‘Army of the Dead’ wordt gokparadijs Las Vegas overspoeld door bloeddorstige zombies. De overheid beslist dan ook om het gebied in quarantaine te plaatsen en volledig plat te bombarderen. Maar een notoire casinobaas heeft daar nog een kluis staan met een inhoud van 200 miljoen dollar en die wil hij niet in rook zien opgaan. Daarom wordt Scott Ward (het personage van Bautista) samen met een groep ‘experten’ ingeschakeld om het geld te gaan ophalen. Dan moeten ze wel eerst voorbij duizenden zombies geraken. Bovendien tikt de klok genadeloos verder door het nakende bombardement …

Bij Netflix is men duidelijk tevreden over het resultaat, dat bleek deze week nog maar eens. Zo besloot de streamingsgigant om de eerste 15 minuten van ‘Army of the Dead’ al integraal online te zetten. Er staat wel een leeftijdsbeperking op het fragment, waardoor het enkel op Youtube te bekijken is (via deze link). Onderaan vind je alvast één van de eerdere trailers.

Ook interessant