Bridgerton afgekeken? Er staan méér toffe kostuumdrama’s op Netflix

26 februari 2021

Bridgerton is een van de grootste hits op Netflix van de laatste tijd. Op Eerste Kerstdag van het afgelopen kalenderjaar ging de show echter al in première, dus er is een levensgrote kans dat je hem al afgekeken hebt. Maar vrees niet: er zijn nog meer toffe kostuumdrama’s te zien via de streamingdienst!

The Crown

Het allerbekendste kostuumdrama, Downton Abbey, is nu al een tijdje niet meer op Netflix te vinden. Maar heb jij The Crown al gecheckt? Dat is namelijk een écht Brits kostuumdrama dat het verhaal van de regeerperiode van Queen Elizabeth vertelt. De serie begint vlak na de Tweede Wereldoorlog, in 1947, wanneer Elizabeth trouwt met Philip van Griekenland en Denemarken. Seizoen 2 neemt ons mee naar de Suezcrisis, seizoen 3 vertelt het verhaal van de dekolonisatie van Afrika en het vierde seizoen behandelt onder andere prinses Diana.

Outlander

Is The Crown niet helemaal jouw ding, dan Outlander misschien wel. Dit Brits-Amerikaanse drama gaat over Claire, een verpleegster in het Britse leger ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Als ze in Schotland een stenen cirkel bezoekt, reist ze plotsklaps door de tijd en komt ze in het Schotland van 1743 terecht. Daar ontmoet ze de Schotse Hooglander Jamie Fraser, met wie ze de nodige avonturen beleeft. Outlander is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Diana Gabaldon en heeft al vijf seizoenen.

The English Game

Waar Downton Abbey niet meer op Netflix te vinden is, is de maker van die serie nog wél te vinden op de streamingdienst. Maar dan met The English Game, een show die… over voetbal gaat! Het is 1897 en twee voetballers uit verschillende sociale klassen, Arthur Kinnaird en Fergus ‘Fergie’ Suter, willen koste wat kost winnen op het veld. De een komt uit een arbeidersfamilie, waar de ander aristocratisch bloed heeft. En dat zorgt voor de nodige botsingen!

Peaky Blinders

Een ander óverbekend kostuumdrama is Peaky Blinders. Deze gigantisch populaire serie gaat over de Peaky Blinders-gang die de straten van Birmingham – onder leiding van Tommy Shelby – na de Eerste Wereldoorlog terroriseerde. Van de show zijn vijf seizoenen te vinden op Netflix van elk zes afleveringen. Je bent er dus zo doorheen, maar bereid je wel vast voor: Peaky Blinders is heel anders dan de bovenstaande series; grafisch en bikkelhard.

Alias Grace

Ook in Alias Grace komt de misdaad naar voren. Margaret is een jonge, arme Ierse immigrant die als dienstmeisje in Canada werkt. Samen met staljongen James McDermott wordt zij op een gegeven moment beschuldigd van de dubbele moord op haar baas Thomas Kinnear (Paul Gross) en zijn huishoudster Nancy Montgomery. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Margaret Atwood, die ook al verantwoordelijk is voor The Handmaid’s Tale.

Mr Selfridge

Mr Selfridge is een Brits kostuumdrama dat de flamboyante Amerikaanse ondernemer Harry Gordon Selfridge introduceert. Hij arriveert in 1909 in Londen richt daar het warenhuis Selfridges & Co op. Dat is op zichzelf al genoeg om een golf aan opwinding te veroorzaken in de hoofdstad van Engeland, maar het karakter van Gordon maakt óók de tongen los!

Le Bazar de la Charité

Zin in wat anders dan de Engelse taal op Netflix? Dan zit je misschien wel gebakken met Le Bazar de la Charité. Dat is namelijk een Franse serie over een groepje vrouwen, Adrienne de Lenverpré, Rose Rivière en Alice, wier levens overhoop worden gegooid door een verwoestende brand in Parijs in 1897. Verraad, teleurstellingen, liefde; er komt van alles en nog wat voorbij in de serie.

Ook interessant