Christian Bale begint met Netflix-project van 47 miljoen euro

14 oktober 2021

Netflix zet zwaar in op de grote filmproducties. Zo wist het onder meer het filmproject The Pale Blue Eye binnen te hlaen. Het wist daarbij onder meer topacteur Christian Bale te strikken.

Het project binnenhalen kostte Netflix 55 miljoen dollar (47,4 miljoen euro) en daarmee was het enkele andere grote filmstudio’s te snel af. De opnames beginnen op 29 november en zullen minstens tot eind februari duren. Het is nog niet bekend wanneer de film op het streamingplatform zal verschijnen.

De film gaat over een lugubere ontdekking. Het lichaam van een jonge militair wordt hangend aan een touw gevonden en men gaat al snel uit van zelfmoord. Maar er komen de nodige twijfels over die conclusie als blijkt dat er iemand heeft ingebroken in het mortuarium en het hart van het slachtoffer uit het lichaam heeft gesneden.

Ex-detective Augustus Landor (gespeeld door Bale) wordt op de zaak gezet. Hij interviewt kennissen van het slachtoffer en komt er zo achter dat het gaat om een intrigerende jonge militair met een voorliefde voor drank: Edgar Allen Poe.

Ook interessant