‘Deze grote acteur was voorbestemd om Hopper te spelen in Stranger Things’

19 oktober 2021

David Harbour zelf liet al wel vaker weten dat hij niet de eerste keuze was voor de rol van Hopper in Stranger Things. En nu onthulde hij dat een grote filmster oorspronkelijk zijn rol zou krijgen in de prestigieuze Netflix-reeks.

Ging het om deze acteur?

Harbour speelt in de reeks de rol van een populaire politiechef maar eigenlijk zou iemand anders dat personage zijn. Zo verklaarde hij zelf: “Ik grap altijd met de Duffer Brothers, dat er een persoon was die de rol van Hopper voor mij aangeboden kreeg. Die was naar het schijnt een grote filmster. En elke keer als ik in een enorme zelfhaat-modus zit, dan Google ik mijzelf en heeft Screen Rant allemaal van die artikelen waarin ze soms zoiets schrijven als ‘Ewan McGregor kreeg de rol aangeboden’. Maar eerlijk gezegd weet ik nog altijd niet aan wie ze ’t hebben aangeboden. Als iemand het weet, laat het even weten, zodat ik ‘m kan bedanken voor het afwijzen van de rol.”

Mysterieuze verdwijning staat centraal

Stranger Things draait rond de twaalfjarige Will Byers die op mysterieuze wijze verdwijnt in het stadje Hawkins in Indiana. We volgen zijn moeder Joyce (een comebackrol van Winona Ryder) en agent Jim Hopper, maar vooral Wills vrienden en mede-nerds Mike, Lucas en Dustin (gewapend met fietsen, walkietalkies en zelf geknutselde katapulten) tijdens een met steeds meer horror en hocus pocus doordrenkte zoektocht.

Ook interessant