Hangt er een ‘Lucifer’ film in de lucht nu de serie ten einde kwam?

21 september 2021

Het laatste seizoen van Lucifer wordt druk bekeken op Netflix en gaat ook enorm veel over de tongen. Iedereen dacht dat hiermee een einde kwam aan één van de meest populaire reeksen van het streaming platform maar nu hintte de hoofdrolspeler naar een vervolg.

‘Lucifer film is een droom’

Tom Ellis die op geniale wijze gestalte geeft aan het hoofdpersonage Lucifer Morningstar had een opmerkelijk interview met Netflix zelf. Daarin geeft hij aan dat hij denkt dat de reeks definitief ten einde komt maar dat er wel ruimte is voor een film. “Ik zou graag het idee van een Lucifer-film op een bepaald punt onderzoeken. Er wordt op dit moment niet aan gewerkt, dit zijn slechts speculatieve dingen. Maar ik denk dat de serie zoals we die kennen, in de vorm waarin we hem kennen, zeker zijn tijd gehad heeft.”

Netflix zorgde voor grote populariteit

Lucifer begon aanvankelijk op Fox, na drie seizoenen werd de reeks daar echter stopgezet. Netflix pikte de serie op en nadien werd de aantrekkingskracht van Lucifer alleen maar groter. Vanaf het begin had Lucifer een gespannen relatie met zijn vader God. Hij kwam in opstand, werd verbannen naar de hel en rebelleerde opnieuw door in Los Angeles een nachtclub te openen. Luci leerde rechercheur Chloe Decker kennen en de twee werden partners en later zelfs lovers. Uiteindelijk kwam er met seizoen zes alvast voorlopig een einde aan de Netflix-hit.

Ook interessant