Kijktip: Deze horrorserie op Netflix wordt ‘de hemel’ ingeprezen

17 oktober 2021

Zo gaat het meestal met horrorseries, you hate them or you love them. Kun jij er geen genoeg van krijgen en heb je series als The Haunting of Hill House verslonden? Dan hoort Midnight Mass, van dezelfde makers, bovenaan jouw Netflix watchlist thuis. De reeks krijgt uitermate positieve recensies.

Waarover gaat het?

In de zevendelige psychologische horrorserie Midnight Mass staat niet een landhuis centraal, maar Crockett Island, een klein eiland voor de Amerikaanse kust. Beschadigde zielen genoeg hier; Flanagan neemt alle tijd om de personages en hun persoonlijke sores breed uit te meten. In de eerste aflevering (Genesis: elke aflevering is genoemd naar een oudtestamentisch bijbelboek) keert Riley Flynn (Zach Gilford) na een gevangenisstraf terug naar zijn geboortegrond. Het is hem ooit gelukt aan de benauwde gemeenschap te ontsnappen, maar hij kwam in de cel terecht nadat hij met zijn dronken kop een jonge vrouw had doodgereden. Nu keert hij terug en dat zorgt voor enorm veel beroering.

‘Beste horrorreeks ooit’

De serie krijgt op sociale media quasi enkel positieve reacties. Veel mensen noemen het zelfs de beste horrorreeks ooit. Of dat ook zo is? Aan u om het uit te testen. Hieronder kan u een greep zien van de reacties:

Ook interessant