Kijktip: Nieuwe mysterieuze Ijslandse serie over vulkaan grijpt meteen bij het nekvel

17 juni 2021

Eerder kon u hier al lezen dat er met Katla een gloednieuwe Ijslandse serie richting Netflix komt en vandaag is het effectief zo ver. Een jaar na de uitbarsting van de met ijs bedekte vulkaan Katla gebeuren er allerlei mysterieuze zaken in het ooit zo rustige stadje.

Van dezelfde makers van de serie Trapped

De serie wordt gemaakt door Baltasar Kormákur en laat dat nou net de maker zijn van de succesvolle serie ‘Trapped.’ Een jaar na het uitbreken van een gewelddadige uitbarsting van de subglaciale vulkaan Katla, is de rust en kalmte in het kleine stadje Vík dramatisch verstoord, terwijl de uitbarsting nog steeds actief is. Mysterieuze elementen, die vanaf de prehistorie diep in de gletsjer zijn ingevroren, beginnen uit het smeltende ijs te komen met gevolgen die niemand ooit had kunnen voorzien. Hieronder kan u de trailer nog eens zien:

Omgeving lijkt op een oorlogszone

Het stadje Vik heeft na verloop van tijd steeds meer weg van een oorlogszone en wordt door de overheid ook gezien als rampgebied. De serie telt acht afleveringen en is nu meteen te zien op Netflix.

Ook interessant