Netflix betaalt monsterbedrag voor vervolg Knives Out

1 april 2021

In 2019 verscheen ‘Knives Out’ op het grote scherm en de mysterieuze detective-prent van regisseur Rian Johnson werd meteen een enorm succes. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Inmiddels is bekend dat deze film zelfs twee sequels zal krijgen, die exclusief op Netflix te zien zullen zijn. En daar heeft de streamingsdienst een enorme smak geld voor over.

Diverse Amerikaanse media zoals Variety melden deze week dat Netflix maar liefst 450 miljoen dollar uitrekt voor de tweede en derde film in deze reeks. Schrijver en regisseur Rian Johnson (bekend van oa. ‘Star Wars: The Last Jedi’) zal beide prenten opnieuw voor zijn rekening nemen. Ook James Bond-acteur Daniel Craig, die de hoofdrol van privédetective Benoit Blanc vertolkt, blijft aan boord.

In het eerste deel van ‘Knives Out’, dat gebaseerd is op de romans van Agatha Christie, zien we hou Benoit Blanc de moord op schrijver Harlan Thrombey oplost. De film kon rekenen op een heuse sterrencast. Ook Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon en Don Johnson speelden een belangrijke rol. Maar enkel Craig maakt normaal gezien zijn opwachting in de vervolgfilms.

Voorts zijn nog geen details bekend gemaakt over ‘Knives Out 2’. Daar lijkt echter weldra verandering in te komen. De verwachting is immers dat er dit jaar nog begonnen wordt met draaien in Griekenland.

Ook interessant