Alarm: kijk vliegensvlug Sherlock op Netflix!

19 juni 2021

Op dit moment is de immens populaire BBC-serie Sherlock nog te bekijken via Netflix, maar daar komt zéér binnenkort een einde aan. Heb je de show nog niet gezien, dan moet je snel zijn.

Rennen, vliegen, opstaan en weer doorgaan

Op 14 juli aanstaande is de serie met in de hoofdrollen de beide acteurs Benedict Cumberbatch (Sherlock) en Martin Freeman (Dr. Watson) voor het laatst te zien via Netflix. Het is dus de hoogste tijd om alle afleveringen er nog eventjes doorheen te jagen.

Sherlock telt vier seizoenen en al sinds jaar en dag gaan er geruchten dat er ook nog een seizoen 5 komt. Dit wordt echter ook vaak genoeg tegengesproken.

“Misschien kan het op een dag”

Cumberbatch reageerde een tijdje geleden: “Ik ben eigenlijk de slechtste persoon om dit aan te vragen omdat mijn agenda behoorlijk, behoorlijk vol zit op dit moment. Maar dat geldt ook voor Martin (Freeman, die Watson speelt, red.) en een aantal van de andere hoofdrolspelers. Dus, wie weet? Misschien kan het op een dag als het script goed is. En ik zeg ‘het script’, misschien wordt het een film en geen serie? Wie weet. Maar hoe dan ook: vooralsnog niet.”

Freeman zei over het einde van seizoen 4: “Het is wel op een manier gedaan waarop het raar zou zijn als we na een paar jaar zouden zeggen: hé jongens, we zijn weer terug!” Ook hij wilde een comeback echter niet helemaal uitsluiten.

Hoe dan ook, Netflix raakt de uitzendrechten kwijt. Waar Sherlock naartoe verhuist, is op het moment van schrijven nog onbekend.

Ook interessant