6 september 2021

De film Army of Thieves die binnenkort in première gaat op Netflix is een spin-off van de zombiefilm Army of the Dead van regisseur Zack Snyder. Wie ‘meer van hetzelfde’ verwacht komt echter bedrogen uit.

Ludwig Dieter

Het personage Ludwig Dieter had een bijrolletje in Army of the Dead, maar staat in de schijnwerpers in Army of Thieves. De kluizenkraker, gespeeld door acteur Matthias Schweighöfer, máákt de nieuwe film.

In een interview vertelt Schweighöfer vandaag: “Ik heb het er constant over gehad met Zack. Oké, wat kan allemaal anders zijn dan in Army of the Dead? Wat is hetzelfde? Het is deel van het universum, maar een totaal andere film. Het is een avontuurlijke overvalsfilm!”

Bijna geen zombies

Zijn tegenspeelster Nathalie Emmanuel haakt in: “Er zitten niet echt zombies in. We zien dat het aan de hand is, maar dat is ergens anders. Wel is het relevant, vanwege het mogelijke gevaar voor de hele wereld.”

Army of Thieves speelt zich zes jaar vóór de gebeurtenissen in Army of the Dead af, en de wereld heeft dus pas nét te maken gekregen met een zombie-uitbraak. De film vertelt het verhaal van Dieter tijdens zijn beginperiode als kluizenkraker. De dief wordt ingehuurd door een mysterieuze vrouw die…. verrassing: een overval wil plegen.

Op 29 oktober gaat Army of Thieves in première op Netflix.

Ook interessant