‘Arrowverse-crossover wordt groter dan ooit’

5 april 2021

Het ziet er naar uit dat het Arrowverse voor de eerstvolgende crossover grotere plannen heeft dan ooit tevoren. Na de Crisis on Infinite Earths-crossover die vier afleveringen spande en de tijdlijn een nieuwe start gaf, lijkt nu de volgende crossover duidelijk. Het betreft een verfilming van Doomsday Clock.

Zo meldt bekende insider Daniel Richtman. Oorspronkelijk stond voor dit jaar ook een Arrowverse-crossover op de planning. Deze kon echter niet doorgaan wegens het coronavirus, ondanks de kleinere schaal. De crossover zou World’s Finest heten en leek de focus te leggen op Supergirl en Batwoman. Door COVID-19 werd de crossover uiteindelijk geschrapt.

Om dat goed te maken lijkt nu voor de volgende crossover alles uit de kast gehaald te worden. De Doomsday Clock verhaallijn zou volgens Richtman de eerstvolgende Arrowverse-crossover moeten worden. Dit verhaal komt uit de pen van Geoff Johns en introduceert de Watchmen in het al bestaande DC-universum in de stripboeken.

Arrowverse-crossover bracht meerdere universums samen

Het introduceren van de Watchmen zou een grote, nieuwe stap zijn voor het Arrowverse. In Doomsday Clock zijn meerdere werelden op zoek naar Doctor Manhattan om de wereld te redden. Het verhaal werd goed onthaald, dus zou zich maar zo lenen voor een nieuwe crossover.

Of daarmee het niveau van de Crisis on Infinite Earth-crossover gehaald wordt valt nog te bezien. Crisis on Infinite Earths brengt immers alle DC-universums bij elkaar. Zo zien kijkers daarin ook de introductie van het DCEU bijvoorbeeld. Tevens straalt Tom Welling weer in de rol van Clark Kent uit Smallville.

De crossover is een feest van herkenning. Fans hebben nu dus misschien de eerste details voor de volgende crossover in handen. Afwachten blijft alleen wel of het gerucht klopt, zoals wel vaker met Richtmans informatie.

Ook interessant