18 oktober 2021

Squid Game is een grandioos succes op Netflix. Toch zijn er na het eerste seizoen nog wel wat vragen bij sommige kijkers. Er zijn vragen rondom de kleuren van onder andere het haar van Seong Gi-hun, maar ook de kleuren in algemene zin zouden een diepere betekenis hebben.

Sinds de lancering van Squid Game zijn er tal van theorieën opgedoken na het einde van de serie. Alles wordt door de vele fans geanalyseerd, waarbij nu ok de kleuren onder de loep worden gelegd. Die zouden namelijk een diepere betekenis hebben. De serie zou zich namelijk erg aan de Obangsaek, het traditionele kleurenspectrum van Korea vasthouden. Dit spectrum bestaat uit de kleuren rood, blauw, wit, geel en zwart.

Deelnemer of kadet

De theorie die fans rondom de kleuren hebben bedacht is best simpel. De cadetten en deelnemers zouden namelijk op basis van een hele simpele keuze worden bepaald. In het begin van de serie moet Seong Gi-hun namelijk een blauwe of rode envelop kiezen. Gi-hun kiest voor de blauwe envelop, maar fans speculeren nu dat als de hoofdpersoon voor de rode envelop had gekozen hij mogelijk een cadet was geworden voor de Frontman.

Fans denken namelijk dat de kleuren een diepere betekenis hebben. In Korea staat blauw namelijk voor hoop, utopia en kansen. Dat is dan ook precies wat de deelnemers krijgen, een laatste kans om geld te verdienen om schulden af te lossen. De kleur staat daarnaast ook voor buigzaamheid en passiviteit, iets wat tevens past gezien de deelnemers voor de VIPS slechts pionnen in een vermakelijk spel zijn.

Rood daarentegen staat voor energie en autoriteit, iets wat de kadetten die het spel in goede banen leiden dragen. Tenminste, de kleur is voor de serie een beetje aangepast. Roze en teal wordt gedragen door de werknemers van het spel. Verklaarbaar is dit zeker, want rood is in de Oosterse cultuur ook een teken voor het communisme (en daardoor onrust).

Meesters en gelijkheid

Verder zijn er nog drie andere kleuren op het spectrum. Ook deze hebben een belangrijke rol in Squid Game. Zwart staat namelijk voor meesterschap en formaliteit. Het is dan ook geen toeval dat de Frontman volledig in zwart gehuld is, het spel leidt en zich deftig gedraagt tegenover de VIPS.

Wit en geel komen daarnaast ook in de serie voorbij, waarbij wit natuurlijk staat voor gelijkheid. Spelers dragen daarom witte shirts. De kamer waarin iedereen slaapt is ook wit om nog maar eens aan te geven dat in die ruimte alle deelnemers gelijke kansen hebben. Verder staat geel voor rijkdom en dat is dan ook de kleur van het geel/gouden spaarvarken wanneer er geld in de pot komt.

Meer lezen over Squid Game? Check hier dan snel waarom de Squid Game er oorspronkelijk heel anders uit zou zien!

Ook interessant