7 april 2021

De nieuwe Nederlandse Netflix-film Just Say Yes is een internationale hit. Tenminste, zo lijkt het gezien de film met Jim Bakkum en Yolanthe Cabau trending is op het bekende streamingplatform. De film staat in de top tien meest gekeken films en series van de streamingdienst wereldwijd.

Een Nederlandse film die wereldwijd in de top 10 staat is toch best bijzonder. Dat is waarschijnlijk niet wat Bakkum en Cabau dachten toen ze besloten mee te spelen in de film. Toch komt het succes niet helemaal als een verrassing. Romantische komedies doen het nou eenmaal goed op Netflix.

Wat dat betreft is de film op een goed moment verschenen. In het Paasweekend werd Just Say Yes enorm vaak bekeken op Netflix. Zo blijkt uit de cijfers in ieder geval. Uit diezelfde cijfers blijkt dat de film drie keer zoveel kijkers trok dan de nieuwe film met Idris Elba in de hoofdrol: Concrete Cowboys.

Succes van Just Say Yes doet acteur goed

Een van de hoofdrolspelers, Jim Bakkum, laat op Instagram weten in ieder geval heel blij te zijn met het succes van de film. Dat Just Say Yes in de top tien staat in 29 landen vind hij fantastisch, maar veel toffer vind hij het volgende feit. De film staat in de top 5 meest gekeken films en series in twaalf landen.

Opvallend is dat de recensies voor de film niet zo lovend zijn. De film wordt door velen met de grond gelijk gemaakt. Toch bleek in het verleden al vaker dat dit voor het succes van een Netflix-film niets uit hoeft te maken. Er zijn immers ook drie films rondom A Christmas Prince.

Ook interessant