Matilda (én juf Bulstronk) naar Netflix

12 juni 2021

Er is een grote kans dat jij in je jeugd het boek Matilda van Roald Dahl gelezen hebt, de film hebt gezien… of misschien wel allebei! En Netflix komt volgend jaar met zijn eigen versie van het populaire verhaal.

Gebaseerd op musical

De website The Wrap onthult dat de nieuwe film gebaseerd zal zijn op de musical Matilda; hij wordt uitgebracht door Sony’s TriStar Pictures en Emma Thompson, Lashana Lynch en Alisha Weir.

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland komt de nieuwe versie van Matilda in de bioscopen, maar bij ons verschijnt de film direct op Netflix… In december 2022 welteverstaan.

Juffrouw Bulstronk is back!

Matilda vertelt het verhaal van… Matilda! Een jong, bijzonder intelligent meisje dat de strijd aangaat met haar ouders én haar gemene schoollerares juffrouw Bulstronk. Vooral die laatste heeft menigeen nachtmerries bezorgd, maar dat lot staat nu ook de nieuwe generatie te wachten.

OCD en depressief

Matilda is een van de populairste werken van schrijver Roald Dahl, want van het boek werden wereldwijd liefst 17 miljoen exemplaren verkocht. De film uit 1996 met (kind)actrice Mara Wilson werd niet geweldig gewaardeerd, maar groeide tóch uit tot een soort cultklassieker. Wilson verdween overigens behoorlijk snel van het toneel, want het filmen van Matilda liet behoorlijk diepe sporen bij haar achter: ze kreeg OCD en werd depressief. Anno 2021 heeft ze haar roeping wel gevonden: ze is schrijfster, al is ze in die hoedanigheid niet bekend bij het grote publiek.

Ook interessant