Nagelbijten bij horrortrilogie Fear Street op Netflix

19 juni 2021

Netflix komt deze zomer met een heuse horrortrilogie. De drie horrorfilms die de streamingdienst uitbrengt zijn gebaseerd op de boekenserie Fear Street van schrijver R.L. Stine, vooral bekend van Kippenvel.

Er is iets aan de hand in Shadyside…

Fear Street Part 1: 1994, Part 2: 1978 en Part 3: 1666 komen vlak na elkaar uit op Netflix. De films nemen ons mee naar het stadje Shadyside in Ohio, waar nooit iets lijkt te gebeuren. Dat is echter maar schijn, want in Shadyside blijkt men al 300 jaar lang geteisterd te worden door allerlei bovennatuurlijke gebeurtenissen. En een groep tieners dreigt het volgende doelwit te worden van de boze krachten die het voor het zeggen hebben in Ohio!

‘Fear Street wordt geweldig’

De Fear Street-films zijn dus gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van R.L. Stine en die denkt dat Netflix goud in handen heeft: “Fans van Fear Street hebben iets om naar toe te leven, en er staan hen een paar grote verrassingen te wachten. Lezers weten al dat de boeken de leeftijdskwalificatie PG (Parental Guidance Suggested, meekijken door ouders of verzorgers gewenst) hebben, maar de films zijn R (grof taalgebruik, veel geweld, seksueel georiënteerde naaktheid en/of drugsmisbruik). Dat betekent: een flink aantal schrikmomenten en nagelbijten voor de tv.”

De schrijver vervolgt: “Ik heb de reeks al gezien… en het is nog beter dan ik verwacht had. Fantastisch om de monsters van Shadyside tot leven te zien komen.”

Fear Street Part 1: 1994 gaat op 2 juli in première op Netflix, Part 2: 1978 wordt op 9 juli gereleaset en Part 3: 1666 volgt op 16 juli.

Ook interessant