Netflix komt met spin-off van Bridgerton

15 mei 2021

Bridgerton is een dusdanig groot succes voor Netflix dat de streamingdienst van plan is een heus Bridgerton-universum te bouwen. Daarom is er ook een spin-off in de maak, zo weet The Hollywood Reporter te melden.

Serie over Queen Charlotte

Er is nog niet zo heel veel bekend over de aankomende spin-off, maar we weten al wél dat de nieuwe serie om de voorgeschiedenis van het personage Queen Charlotte gaat draaien. Shonda Rhimes neemt het script van de Bridgerton-spin-off voor haar rekening. De producent en scriptschrijfster is niet alleen bekend van het kostuumdrama, maar óók van Grey’s Anatomy, How to Get Away with Murder én Scandal.

In april werd al bekend dat Bridgerton niet alleen een tweede, maar ook een derde en vierde seizoen krijgt. Seizoen 2 is op dit moment in de maak, maar gaat vermoedelijk pas ergens in 2022 in première.

Bridgerton vertelt het verhaal van de families Bridgerton en Featherington. De kinderen uit deze rijke en machtige families gaan op zoek naar de juiste partner om mee te trouwen. Onlangs maakte Netflix bekend dat Bridgerton in de eerste week na zijn release door maar liefst 63 miljoen huishoudens werd bekeken.

Géén Regé-Jean Page

Acteur Regé-Jean Page (Simon Basset, Duke of Hastings) keert sowieso niet terug in de nieuwe seizoenen van Bridgerton en óók niet in de spin-off. Naar verluidt clashte hij op de set keihard met Rhimes. Een insider vertelde een tijdje geleden: “Hij had een verhit meningsverschil met producer Shonda Rhimes en haar team. Hij was niet gelukkig met hun plannen voor zijn personage in seizoen 2. Daarin zou hij nog wel voorkomen, maar geen hoofdrolspeler meer zijn. Hij kreeg verschillende andere grote rollen aangeboden, en wilde liever daarvoor gaan.”

Ook interessant