Netflix valt flink in de prijzen bij SAG-awards

5 april 2021

Netflix is de grote winnaar geworden van de SAG-awards (Screen Actors Guild Awards). De streamingdienst won de meeste prijzen in zowel de film- als de televisiecategorie!

Vrouw Boseman haalde prijs op

In drie van de vijf grote filmcategorieën won Netflix. De aan kanker overleden acteur Chadwick Boseman, het meest bekend van Marvels Black Panther, kreeg postuum de award voor beste mannelijke prestatie voor zijn rol in Ma Rainey’s Black Bottom. Zijn vrouw haalde de prijs op.

Viola Davis, eveneens te zien in die film, kreeg de award voor beste vrouwelijke acteerprestatie. En ook The Trial of the Chicago 7 viel in de prijzen, de prijs voor beste cast ging namelijk naar die Netflix-film.

Anya Taylor-Joy winnaar!

Daarnaast nam Anya Taylor-Joy de award voor de beste vrouwelijke acteerprestatie in ontvangst; die prijs kreeg ze natuurlijk voor The Queen’s Gambit. De ándere grote award in de categorie televisiefilm/miniserie ging aan de neus van Netflix voorbij, want die werd in de wacht gesleept door Mark Ruffalo voor zijn werk in I Know This Muche Is True (HBO).

De awards voor de beste mannelijke én vrouwelijke acteerprestatie gingen dan weer wel naar de streamingdienst, want die gingen naar Jason Bateman (voor Ozark) en Gillian Anderson (voor The Crown).

Ook interessant