New Amsterdam-cast ziet geliefde dokter vertrekken

17 april 2021

Slecht nieuws voor fans van New Amsterdam. Eén van de geliefde doktoren uit de serie vertrekt namelijk na seizoen 3. Het betreft origineel castlid Anupam Kher die de rol van Dr. Vijay Kapoor vertolkt. Hij verlaat de New Amsterdam-cast dit seizoen nog.

Let op, spoilers voor New Amsterdam seizoen 3 volgen hieronder.

De witte doktersjas van Dr. Vijay Kapoor wordt aan de wilgen gehangen. Zoveel is duidelijk nu Kher heeft aangekondigd niet terug te keren naar de rol. De acteur werd voor het laatst in de tweede aflevering van seizoen 3 gezien. In de meest recente aflevering van de serie, “The Legend of Howie Cournemeyer”, werd het nieuws naar buiten gebracht.

In de serie heeft het vertrek te maken met de strijd die Dr. Vijay Kapoor met COVID-19 aanging. Hij liep het virus op en moest zelfs onder het mes voor een openhartoperatie. Vervolgens kwam er een lange periode van herstel, maar uiteindelijk bleek dat de dokter niet meer in staat is om zijn werk te kunnen doen. Om deze reden hangt hij zijn witte jas aan de wilgen.

New Amsterdam-cast verliest hoofdpersoon

Anupam Kher speelde de rol van de geliefde dokter al sinds het begin van de serie. Toch heeft de acteur op het moment andere prioriteiten. Zijn vrouw, Kirron Kher, heeft namelijk bloedkanker en wordt daarvoor behandeld. In gesprek met The Hindustan Times laat Kher het volgende weten:

“Ze ondergaat momenteel behandelingen en zijn ervan overtuigd dat ze hier sterker dan ooit uit gaat komen. We hebben veel geluk dat ze door fenomenale doktoren behandeld wordt. Ze herstelt langzaam en we bedanken iedereen voor de steunbetuigingen.”

Anupam Kher

New Amsterdam heeft in de Benelux momenteel twee seizoenen. Wanneer het derde seizoen verschijnt, is nog niet bekendgemaakt. Op Netflix kun je van de serie genieten.

Ook interessant