Nieuw op Netflix: Gekke animatiefilm Trollhunters: Rise of the Titans

21 juli 2021

Met Trollhunters: Rise of the Titans komt er een einde aan de succesvolle animatieserie over ’s werelds allereerste menselijke trollenjager Jim Lake Jr., bedacht door de gelauwerde regisseur Guillermo del Toro.

3 seizoenen en 2 spin-offs

Uiteindelijk kwamen er 3 seizoenen en 2 spin-offs van de animatiereeks op Netflix: ‘3Below’ en ‘Wizards’. Met deze film komt er een einde aan de reeks. Trollhunters draait rond Jim, een doodgewone jongen van vijftien wiens leven in een groot avontuur verandert nadat hij een magisch amulet vindt, waardoor hij in een ‘trollenjager’ transformeert. Samen met twee vrienden belandt hij in een eeuwenoud conflict dat zowel de levens van de mensen als van de trollen bedreigt. Met de hulp van enkele goedaardige trollen nemen ze het op tegen de gemene Bular en zijn leger van gevaarlijke monsters, die op wraak zinnen.

Gebaseerd op boek

Trollhunters is gebaseerd op een boek van Daniel Kraus en Guillermo del Toro en speelt zich af in de fictieve stad Arcadia. Onder de oppervlakte van Arcadia blijkt de wereld net zo groot als daarboven.

Ook interessant