Nieuwe Netflix-superheldenserie: Jupiter’s Legacy

7 april 2021

In het verleden maakte Netflix verschillende superheldenseries, zoals bijvoorbeeld Daredevil en Jessica Jones. De deal met Marvel liep echter af, waardoor dat segment nu ietwat karig is op de streamingdienst. Daar komt echter verandering in, want Jupiter’s Legacy komt eraan!

Netflix showt postertje

Binnenkort komt Netflix met een eerste trailer, maar vooralsnog moeten we het doen met de release van een poster. We zien de vier hoofdpersonen van Jupiter’s Legacy, allemaal lid van een ‘superheldenfamilie’: Josh Duhamel als Sheldon Sampsons oftewel The Utopian, Leslie Bibb als zijn echtgenote Grace (Lady Liberty), Elena Kampouris als dochter Chloe en Andrew Horton als zoon Brandon.

Jupiter’s Legacy is de aftrap van de samenwerking tussen Netflix en striptekenaar Mark Millar. Het verhaal van de serie bestrijkt meerdere decennia en kijkt vooral naar de complexe dynamiek van de familie, macht en loyaliteit. The Utopian en Lady Liberty hebben de mensheid een eeuw lang veilig gehouden, maar nu moeten de kinderen van ’s werelds eerste superhelden het overnemen. Dat gaat echter niet vanzelf…

The Incredibles, maar dan een nachtmerrie

Millar vertelt over de aankomende show: “We vragen ons heel erg af wat er gebeurt als superhelden uit hun cyclus van herhaling stappen. Dat is echt het beginpunt, en dan draait iedereen natuurlijk helemaal door. Stel je The Incredibles voor, maar dan met kinderen die zo uit een nachtmerrie kunnen stappen!”

Op 7 mei aanstaande wordt Jupiter’s Legacy gereleaset op Netflix.

Ook interessant