25 april 2021

De thrillerserie Mindhunter op Netflix heeft nu twee seizoenen, maar de laatste aflevering werd in 2019 gereleaset en sindsdien is het behoorlijk stilletjes rond de show. Tot nu dan, want er komt mogelijk tóch een seizoen 3!

Te weinig kijkers…

Het leek er aanvankelijk op dat er nooit een derde seizoen gemaakt zou worden, want David Fincher, de regisseur van Mindhunter, zei dat de serie niet genoeg publiek trok om het riante budget te rechtvaardigen. Daarnaast vertelde hij dat hij het niet zag zitten om dezelfde hoge kwaliteit te leveren, maar dan met minder geld. Einde oefening dus, of toch niet?

Maar er is hoop!

Volgens de website Small Screen zijn Netflix en Fincher tóch weer met elkaar in gesprek over een derde seizoen van Mindhunter. Een ‘insider’ verklaart: “Het is allemaal nog in een erg vroeg stadium, maar Fincher lijkt weer zin te hebben in het project.” De topregisseur kan ook wel het nodige eisen, want zijn film Mank leverde de streamingdienst maar liefst tien (!) Oscar-nominaties op.

Mindhunter vertelt het verhaal van Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany). De twee FBI-agenten verdiepten zich eind jaren zeventig in de psychologie van de állerberuchtste seriemoordenaars van Amerika (zoals bijvoorbeeld Ed Kemper en Charles Manson). Maar dat werd hen niet door iedereen in dank afgenomen…

Eventjes geduld alstublieft

Komt er daadwerkelijk een derde seizoen van Mindhunter, dan spreekt het voor zich dat je nog even geduld moet hebben. Er is immers nog niet eens een script… Zetten de betrokken partijen er de schouders onder, zou 2023 dan gehaald kunnen worden…?

Ook interessant