Riverdale seizoen 5 brengt eindelijk crossovers

12 maart 2021

Het mocht even duren, maar Riverdale seizoen 5 brengt dan eindelijk crossovers met zich mee. Het seizoen is al even geleden begonnen en deed dit vrij snel met een crossover. Nu is duidelijk dat er nog meer gaan volgen.

Riverdale is één van de vele The CW-series die op Netflix verschijnt en weet tieners al jarenlang te vermaken. Nu is daar sinds vorig jaar nog een serie bijgekomen. Katy Keene, een spin-off van Riverdale, speelt zich in hetzelfde universum af en is al even bezig. Toch was er nog geen sprake van de mogelijkheid tot een crossover. Daar komt in Riverdale seizoen 5 verandering in.

Kijkers zagen dit al in de eerste afleveringen van het vijfde seizoen van Riverdale. Ineens deed KO Kelly het dorpje Riverdale aan. Hij kwam op bezoek om met Archie te strijden om een plekje in de Naval Academy. Nu is ook de tweede Riverdale x Katy Keene crossover bekendgemaakt. Dit keer is het Bernardo (gespeeld door Ryan Faucett) die Riverdale bezoekt. Bernardo is brandweerman van beroep, maar kijkers kennen hem in de Katy Keene-serie vooral als de voormalige liefde van Jorge Lopez.

Tijdsprong in Riverdale seizoen 5 biedt oplossing

Volgens Riverdale’s showrunner, Roberto Aguirre-Sacasa, zijn de crossovers te danken aan de tijdsprong die in Riverdale gemaakt wordt. In seizoen 5 wordt ruim zeven jaar overgeslagen en dat biedt mogelijkheden. Archie, Betty, Jughead en Veronica zijn nu allemaal jongvolwassen en dat biedt kansen. De showrunner ziet nu mogelijkheden om vaker met Katy Keene en zelfs The Chilling Adventures of Sabrina crossovers te houden. Aguirre-Sacasa vertelt tegenover Screen Rant: “We hebben een boel gesprekken en proberen echt uit te vogelen hoe we personages uit Katy Keene naar Riverdale kunnen brengen en van Sabrina naar Riverdale.”

Ook interessant