Netflix reageert op ophef rond Chappelle

16 oktober 2021

Komiek Dave Chappelle is zwaar in opspraak gekomen vanwege uitspraken in zijn special Dave Chappelle: The Closer, die je sinds 5 oktober kan bekijken op het streamingplatform. Daarin maakt de komiek grappen over de LGTB+-gemeenschap. Enkele medewerkers waren zwaar misnoegd.

Dat nieuws geraakte vorige week bekend. Netflix-CEO Ted Sarandos heeft via een mail naar zijn medewerkers het standpunt van het bedrijf meegedeeld in de hele zaak. Die luidde als volgt:

“We weten dat een aantal van jullie boos, teleurgesteld en geraakt is door onze keuze om de comedyspecial van Dave Chappelle aan te bieden op Netflix. We begrijpen dat het niet alleen gaat om de opmerkingen, maar ook om het feit dat een dergelijk aanbod de schade in de wereld kan vergroten. Hoewel niet iedereen het er mee eens is, zijn we er sterk van overtuigd dat wat op beeld te zien is, niet persé zoveel schade teweegbrengt in de echte wereld”, schreef hij.

“Ons doel is de wereld te vermaken, wat betekent dat we programma’s maken voor een diversiteit aan smaken. We ondersteunen ook de artistieke vrijheid om zo de beste artiesten aan te trekken. Tot slot verzetten wij ons tegen verzoeken van de overheid en andere censuur”, luidde het nog verder.

Vandaag geraakte bekend dat Netflix een medewerker heeft ontslagen omdat deze vertrouwelijke en ‘commercieel gevoelige’ informatie zou hebben gelekt over de nieuwe stand-up special van Dave Chappelle. De ontslagen medewerker was de organisator van een groot protest van transgender-medewerkers tegen het beleid van de streamingdienst en de show van Chappelle.

Ook interessant