De beste momenten uit La Casa de Papel seizoen 5

20 september 2021

Het is nog geen tijd om bella ciao te zeggen, maar het einde nadert met een rap tempo. Nu de eerste helft van La Casa de Papel seizoen 5 alweer op de streamingdienst staat, is het aftellen naar de laatste vijf afleveringen begonnen. Met de eerste helft van seizoen 5 net op het netvlies kun je hier nog even nagenieten met de beste momenten uit La Casa de Papel seizoen 5.

Let op, dit artikel bevat spoilers voor La Casa de Papel seizoen 5.

1. Gandia’s tirade

We trappen af met de tirade die tegen Gandia gevoerd wordt in de tweede aflevering van seizoen 5. Nadat fans ontdekken dat de moordenaar van Nairobi nog leeft, staat hij op het punt om uitgeleverd te worden aan Tamayo om tijd te rekken voor de bankberovers. Voordat hij de bank verlaat, wordt eerst nog wel een spektakelshow afgeleverd.

Gandia weet de woede los te wrikken bij vrijwel iedere bandiet, maar het is vooral Bogota die zich flink liet kennen. Het resultaat was een bloedstollend gevecht tussen Gandia en Bogota die op voorhand eigenlijk al in het voordeel van de laatsgenoemde was beslist. Dat de confrontatie tevens een voorbode was voor de finale van seizoen 5 maakt het een extra goed moment.

2. Tokio’s dood

Uiteraard is die finale zelf ook een moment dat we niet kunnen overslaan. De dood van Tokio is een gigantisch moment voor La Casa de Papel. Het personage dat vanaf het eerste moment de serie volpraat op de achtergrond is gesneuveld, maar sterft wel een heroische dood. In een laatste actie neemt ze immers het hele team van Sagasta, waaronder Gandia, met haar mee het graf in.

De hele aflevering is als het ware een eerbetoon aan het personage dat vanaf het eerste moment de serie siert. De flashbacks die laten zien hoe El Professor haar recruteerde worden mooi afgewisseld met hoe Tokio op Rio verliefd wordt. Het geheel wordt prachtig samengebracht in de laatste momenten waarop Tokio haarzelf opoffert om RIo en de rest van de groep wat extra tijd te geven om uit de bank te ontsnappen.

3. Knappe bevalling

Vanaf het moment dat Alicia Sierra het hol van de El Professor vond, was het de vraag hoe lang het zou duren voor Alicia zich bij de groep zou voegen. Uiteindelijk maakt de ex-agente de overstap ook, al is het niet per se omdat ze dit wil. Alicia moet wel de hulp van El Professor inschakelen nadat de agente begint te bevallen en hulp nodig heeft om haar kind te baren.

El Professor blijft kalm en gebruikt de kans om vrij te komen en helpt de agente vervolgens uiteraard met bevallen. Vervolgens kan de roof weer doorgaan en laat Alicia haar vangst daadwerkelijk gaan om ervoor te zorgen dat ze zelf ook op vrije voeten kan blijven. En dat allemaal terwijl de Professor nog een kogel in z’n voet heeft die Alicia in de openingsaflevering in z’n voet knalde. 

4. Arturo neergeschoten

De kogel in El Profressor’s voet is alleen niet de enige kogel die doeltreffend was. Ook Stockholm heeft namelijk schoten op een bekende gelost, namelijk op Arturo. De held op sokken doet in de tweede aflevering van seizoen 5 een poging om uit te breken en zodra hij de wapens van de bankrovers vindt, lijkt dit even te gaan lukken. De wapenmacht stijgt hem alleen naar het hoofd, waarna hij zijn innerlijke Rambo op de vrije loop laat gaan.

Hierdoor loopt hij als het ware in de val wanneer Stockholm via de ventilatieschachten vrij spel weet te vinden. Waar Arturo gewoon op kon geven, doet hij een laatste poging om vrij te komen, maar zonder succes. Stockholm neemt geen risico en lost twee schoten waarna Arturo naar de grond gaat.

5. De perfecte roof

We sluiten af met een bijzonder moment van La Casa de Papel seizoen 5. Het betreft niet per se een moment waardoor we van onze stoel geblazen werden, maar het is wel een toffe sequentie waarin we Berlin weer eens zien in zijn element. Samen met zijn zoon pleegt hij namelijk een roof en de complete seqentie is niet alleen lekker spannend, maar ook mooi uitgevoerd.

Wat het moment af maakt, is dat Berlin de buit weg lijkt te gooien en daarmee zijn eigen bloed fopt. Wanneer de cirkel helemaal rond is dankzij een leuk boottochtje ben je als kijker daadwerkelijk blij voor Berlin. Het doet alleen wel afvragen hoe Berlins flashbacks in de serie verwoven zullen worden.

Daarvoor moeten we alleen wel wachten tot de laatste vijf afleveringen van de serie verschijnen. Die staan vanaf 3 december 2021 op Netflix. Tot die tijd moeten we allemaal nog even geduld hebben.

Ook interessant