Kijktip: The Witcher Nightmare of the Wolf

21 september 2021

Eindelijk is het tijd voor de The Witcher seizoen 2. Na lang wachten hebben fans eindelijk het verlossende woord gekregen. Seizoen 2 van de serie komt op 17 december uit, maar daar blijft het niet bij. Om fans alvast helemaal in de sfeer te krijgen, doen de makers er een stapje bovenop door een wel heel uniek The Witcher-project en die is het kijken meer dan waard.

Het betreft The Witcher Nightmare of the Wolf, een animefilm met een speelduur van anderhalf uur die nu op Netflix staat. Hierin staat de Witte Wolf, Geralt of Rivia, niet centraal. Dit keer gaat het om Geralts leermeester Vesemir, een personage dat ook een rol gaat krijgen in het tweede seizoen van de Netflix-serie. 

Een nieuwe Witcher

Vesemir zien we in de anime alleen wel via een net andere blik dan in de serie. In de animatiefilm met Japanse stijl zien we de befaamde Witcher namelijk in zijn jonge jaren. De film gaat over hoe Vesemir een Witcher is geworden als het ware en geeft kijkers alvast een beeld van wat ze van Geralts leermeester kunnen verwachten.

Het grote verschil in de serie wordt alleen wel dat Vesemir in live-action-vorm wat jaartjes ouder is. De anime speelt zich namelijk tientallen jaren af voordat Geralt of Rivia een Witcher werd, wat natuurlijk logisch is gezien de Witte Wolf alle kneepjes van het vak heeft geleerd van Vesemir. 

Perfecte inleiding

The Witcher Nightmare of the Wolf is dan ook een prequel op het eerste seizoen van The Witcher. Geralt of Rivia wordt namelijk via een kleine cameo wel zeker getoond, terwijl de film zelf in anderhalf uur zeker een diudelijkere blik geeft in de fantasierijke wereld waarin the Witchers constant op monsters jagen. Verschillende monsters komen aan bod, terwijl ook de politieke verdeeldheid in de wereld op de achtergrond aanwezig is.

Ook werkt de anime goed als een inleiding voor het tweede seizoen van The Witcher. Wie het namelijk over The Witcher heeft, denkt natuurlijk ook aan het kasteel waar de bekende monsterjagers zijn opgeleid: Kaer Morhen. In het tweede seizoen van de live-action serie brengen we hier een bezoekje aan, maar via Nightmare of the Wolf krijgen we alvast een geanimeerde blik op het kasteel.

Uitdiepen van de wereld

Daar blijft het alleen niet bij. KIjkers worden namelijk getrakteerd op het kasteel toen deze nog niet een complete woesternij was. De thuisbasis van de Witchers was lang niet altijd de woesternij die in de boeken door Geralt beschreven wordt. Sterker nog, in de anime zien we hoe het kasteel er piekfijn uit zag.

The Witcher Nightmare of the Wolf weet de wereld van The Witcher dan ook op toffe manier verder uit te diepen. Dat is iets waar zowel fans van het eerste uur als nieuwe kijkers van kunnen genieten. Het uitdiepen van de wereld wordt namelijk op deftige wijze gedaan waardoor nieuwe kijkers die nog nooit iets van The Witcher gezien hebben ook goed kunnen aanschuiven.

Vesemir’s verhaal

Dit komt in grote delen doordat de world building voor de achtergrond bewaard wordt. Grote fans kunnen in de achtergrond nieuwe dingen over de wereld leren, terwijl de focus van het verhaal juist bij Vesemir ligt. De leermeester van Geralt volgen we namelijk vanaf zijn jonge jaren waardoor het verhaal van begin tot eind om hem draait.

De wereld van de monsterjagers wordt dan ook slim uitgelegd. Vesemir is in eerste instantie immers ook niet bekend met wat Witchers doen, maar leert dat al vrij snel. Als kijker leer je gewoon met hem mee en ontdek je al snel dat Witchers hele vaardige moordmachines zijn die alles over hebben voor een paar extra centen.

Zijn verhaal zelf is ook redelijk tragisch, waardoor de film zelf ook geen moment verveeld. Dankzij de vele zijpersonages en de toffe karakterontwikkeling wordt een heerlijk losstaand verhaal verteld dat ook nog eens boordevol actie zit. Dit oogt dankzij het keurige animatiewerk van Studio Mir prachtig. Al met al is The Witcher Nightmare of the Wolf dus een kijktip voor iedere Netflix-gebruiker ongeacht of je al met The Witcher bekend bent.

Ook interessant