Netflix voegt heerlijke Nederlandstalige klassieker toe

10 oktober 2021

Netflix voegt vandaag met de Nederlandse film Kruimeltje een prachtige klassieker aan zijn aanbod toe. De film dateert uit 1999 en lokte destijds meer dan één miljoen Nederlanders naar de bioscoop.

Vervolg in 2020

Met Kruimeltje, De Strijd om de Goudmijn, kregen we in 2020 nog een vervolg op de klassieker. Tijdens een koude wintermaand in de jaren 20 wordt Kruimeltje als kind te vondeling gelegd. Nu is hij tien jaar. Hij moet grotendeels voor zichzelf zorgen, want met zijn pleegmoeder kan hij niet goed opschieten. Zij laat hem trouwens alleen binnen als hij geld meebrengt. Kruimeltje is dus een klein boefje geworden. Bij de politie is hij inmiddels vaste klant. Maar Kruimeltje blijft hopen dat ooit op een dag zijn vader zal terugkomen om voor hem te zorgen.

Gebaseerd op boek

De hoofdrol van Kruimeltje wordt gespeeld door Ruud Feltkamp, die destijds 10 jaar oud was. De andere rollen in de film zijn voor Sacha Bulthuis, Yannick van de Velde, Jan Decleir, Hugo Haenen, Thekla Reuten en Rick Engelkes. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1923 van schrijver Chris van Abkoude.

Ook interessant