Netflix volgt in grappige animatieserie een bende Queer-agenten

24 juni 2021

Netflix heeft zopas een nieuwe animatieserie aangekondigd: ‘Q-Force’. De reeks draait om een groep geheim agenten die niet voldoen aan de stereotypen van onze maatschappij. Ze komen één voor één uit de kast en besluiten nadien om te gaan samenwerken, met groot succes.

Knappe homoseksuele spion

Q-Force is geschreven door Gabe Liedman, bekend van Brooklyn Nine-Nine. De animatieserie gaat over een knappe homoseksuele spion. Zijn stem wordt ingesproken door Sean Hayes, bekend van Will&Grace. Hij zit in een team met andere LGBTQ-superspionnen. Altijd onderschat door hun collega’s, moeten de leden van Q-Force zich keer op keer bewijzen als zij aan buitengewone professionele avonturen beginnen. Hieronder kan u de eerste teaser zien:

Soort van James Bond in een tekenfilm gegoten

Universal TV produceert de animatieserie. Maker Todd Milliner van het bedrijf Hazy Mills zegt: ”We hebben gekozen voor een animatieserie, want dan hebben we geen dure acteurs nodig. We kunnen reizen, we kunnen grote achtervolgingen hebben, animatie geeft ons die vrijheid. Een goede acteur vinden die een homo speelt is ook tamelijk lastig, maar in een animatieserie kan dat eenvoudig. Q-Force is eigenlijk een James Bond-serie, maar dan in de vorm van een tekenfilm.”

Ook interessant