Nieuw op Netflix: Waargebeurd drama met verdachte bomaanslag

17 oktober 2021

Vandaag komt er een waargebeurd verhaal naar Netflix: Richard Jewell. Wat gebeurt er wanneer je plots de verdachte bent van een bomaanslag die je eigenlijk niet gepleegd hebt? De film van Clint Eastwood is een absolute aanrader volgens veel recensenten.

‘Voldeed perfect aan profiel verdachte’

Richard Jewell werkte in 1986 als kantoorbediende in een klein publiek advocatenkantoor, waar hij een soort van band opbouwt met advocaat Watson Bryant. Hij verlaat het bedrijf om als beveiligingsmedewerker bij het Piedmont College aan de slag te gaan, in de hoop om ooit bij de politie te kunnen werken. Na enkele klachten over het handelen buiten zijn rechtsgebied, wordt hij na echter ontslagen. Jewell trekt in bij zijn moeder Bobi in Atlanta. In de zomer van 1996 werkt hij als bewaker op de Olympische Spelen, waar hij het Centennial Park moet bewaken. In de vroege ochtend van 27 juli 1996, tijdens een muziekconcert, ziet Jewell een verdacht pakket onder een bankje liggen, waarna hij de explosievendienst erbij haalt, die bevestigt dat het om een bom gaat. Het beveiligingsteam en enkele politieagenten, waaronder FBI-agent Tom Shaw, zijn bezig om concertbezoekers te evacueren wanneer de bom plotseling ontploft. Jewell wordt vanwege zijn heroïsche optreden als een held bestempeld, maar de FBI bepaalt juist dat Jewell aan de profielschets van de dader voldoet. Bekijk hieronder de knappe trailer:

Prima score op IMDB

De biografische film over Jewell is vanaf vandaag dus te zien op Netflix De hoofdrol wordt gespeeld door Paul Walter Hauser. De prent scoort met 7,5/10 ook twee jaar na de release nog prima op IMDB.

Ook interessant