Zo kun je Undercover seizoen 2 op Netflix kijken

28 juli 2021

Undercover is met twee seizoenen onder de riem vrij rap een geliefde Netflix-serie geworden. De Belgisch-Nederlandse serie over undercoveragenten die de meest gevaarlijke situaties meemaken slaat aan en dat een derde seizoen onderweg is, stemt velen dan ook erg blij. Toch is het wel vervelend dat Undercover seizoen 2 op Netflix kijken nog steeds niet mogelijk is in België. Gelukkig hebben wij dé oplossing voor je en vertellen we je precies hoe je dat tweede seizoen wel lekker op Netflix kunt kijken.

Undercover gaat over de Belgische Bob Lemmens en de Nederlandse Kim de Rooij die als undercoveragenten geïnstalleerd worden op een camping in Limburg om Ferry Bouman, één van de grootste xtc-producenten ter wereld op te pakken. Het doel is om zijn leven te infiltreren als een stel en Ferry te laten zien dat er met Bob zaken kunnen worden gedaan.

Dit eerste seizoen van de serie is kwam in 2019 uit en staat inmiddels op vrijwel iedere versie van Netflix die je wereldwijd kunt vinden. Een jaar later verscheen het tweede seizoen van de serie. Hierin heeft Bob een nieuw doelwit, namelijk de wapenhandel de gebroeders Bergen (Laurent Berger en Jean-Pierre Berger) op te rollen. Dit keer leidt dat hem naar een paardenmanege waarna weer tien afleveringen vol spanning en sensatie staan te wachten.

Undercover seizoen 2 niet op Netflix

Helaas is dat tweede seizoen sinds de serie in 2020 uitkwam nooit naar Netflix België gekomen. Een precieze reden waarom het tweede seizoen nog altijd uitblijft, is onduidelijk. Vermoedelijk heeft het te maken met de uitzendrechten in België. Die liggen namelijk bij zender Eén waardoor Netflix de afleveringen nog niet op haar streamingdienst mag zetten.

In Nederland liggen de rechten net iets anders. Daar wordt de serie gelijktijdig uitgezonden op de Nederlandse televisie, maar kwamen de afleveringen vervolgens ook direct naar Netflix toe. Op het Nederlandse Netflix kun je dus wel alle afleveringen al kijken.

Undercover seizoen 2

Undercover seizoen 2 op Netflix kijken doe je zo

Wat je daarom wil doen is ervoor zorgen dat je gebruik kunt maken van de Nederlandse Netflix. Laat het nou net zo zijn dat er technieken zijn waarmee je dit kunt doen. Je kunt namelijk gebruik maken van een VPN om dit te doen.

Met een VPN kun je namelijk je internetgegevens maskeren. Providers weten niet precies waar vandaan je het internet bezoekt, terwijl diensten, websites en services ook het spoor bijster zijn. Je kunt dus als het ware als een vrije vogel zelf instellen vanuit welk land je wil internetten.

Door met een VPN aan de haal te gaan, kun je je gegevens dus doen lijken alsof je vanuit Nederland internet. Op deze manier kun je de serie als het ware gewoon kijken in België terwijl Netflix denkt dat je in Nederland zit. Uiteraard kun je ook een ander land kiezen waar Netflix op staat.

Welke VPN je precies kiest, maakt niet onwijs veel uit. Er zijn gratis versies van VPN’s, maar die werken doorgaans wel slechter en zijn niet bepaald betrouwbaar. Betaalde VPN’s van onder andere NordVPN en ExpressVPN kosten daarentegen wel wat centen, maar dan heb je er ook direct onwijs veel profijt van. De VPN’s werken namelijk ook met andere streaming diensten en websites.

Mag een VPN gebruiken zomaar?

Een veelgestelde vraag over VPN’s is de vraag of deze wel legaal zijn. Het simpele antwoord is ja, VPN’s zijn legaal om te gebruiken. De kanttekening is wel dat je de VPN gebruikt voor legale activiteiten. Drugs anoniem kopen met een VPN is gewoon nog steeds illegaal bijvoorbeeld.

Voor het kijken van films en series vanuit een ander land is het gebruik van een VPN doorgaans alleen wel gewoon legaal. Als voorbeeld pakken we de iPlayer van BBC. De Britse zender heeft deze dienst alleen beschikbaar gemaakt voor Groot-Brittannië, maar kun je buiten het land wel gewoon gebruiken met een VPN. Dan doe je namelijk via je eigen Virtuele Privé Netwerk net alsof je ook in Groot-Brittannië zit. 

Voor Netflix kun je vervolgens precies hetzelfde trucje gebruiken. Op deze manier kun je dus gewoon Undercover seizoen 2 kijken op Netflix. Let alleen wel op dat je een VPN gebruikt die je internetsnelheid een beetje op peil houdt, want anders wordt het alsnog een onnodig lange zit om seizoen 2 te kijken. Dan ben je namelijk net zoveel tijd kwijt aan het laden van de serie als het daadwerkelijke kijken van de show.

Ook interessant