Spannende thrillers op Netflix die je bij het nekvel grijpen

5 maart 2021

Thrillers heb je figuurlijk in alle soorten en gewichten maar op Netflix staan een aantal pareltjes die je mogelijk nog niet kent. Het type thriller dat de gulden middenweg vindt tussen het ‘realistische’ en het spannende. Hieronder maken we een lijstje van films die je vanaf het eerste moment bij het nekvel grijpen en vervolgens geen moment meer loslaten.

Red Dot (2021)

We beginnen met de meest recente ‘hit’ op Netflix. Red Dot is een film die pas in februari 2021 werd gelanceerd. In deze Zweedse thriller verloopt de relatie tussen David en Nadja niet optimaal. Wanneer Nadja zwanger blijkt te zijn, neemt David zijn vrouw mee op een trip door de wildernis. Op hun tocht krijgt het koppel het aan de stok met een aantal ruige types. Wanneer ze overnachten in hun tent krijgen ze plots een ‘rode stip’ op hen gericht. Het lijkt alsof ze onder vuur worden genomen en wat volgt is een ijzingwekkende tocht door grote sneeuwvlaktes, waarbij het koppel vecht voor hun leven. In de loop van de film komen verschillende plotwendingen die de kijker van begin tot het einde doet uitkijken naar de spannende ontknoping.

Law Abiding Citizen (2009)

Dit is al een iets oudere film maar wanneer je hem nog niet gezien hebt, meteen doen! In Philadelphia wordt Clyde Shelton het slachtoffer van een gruwelijke misdaad waarbij zijn vrouw en dochtertje worden vermoord. In een zeer corrupte rechtspraak ziet Clyde met lede ogen aan dat de daders wegkomen met een veel te lage straf. De hoofdrolspeler uit de film laat zich vervolgens opsluiten in de gevangenis en blijkt van daaruit een heel plan op poten te hebben gezet om op alles en iedereen wraak te nemen, dit vaak op een zeer gruwelijke manier. Spanning en suspense verzekerd van begin tot einde in dit meesterwerk van F. Gary Gray.

The Next Three Days (2010)

Op een ochtend stormt de politie het huis van docent John Brennan (Russell Crowe), zijn vrouw Lara en hun driejarige zoontje Luke binnen en ze arresteren Lara voor de moord op haar bazin de avond ervoor. Na een rechtszaak wordt Lara uiteindelijk ook tot levenslang veroordeeld en na een tergend trage beroepsprocedure blijkt dat de vrouw van John voor de rest van haar leven in de gevangenis moet doorbrengen. 200% overtuigd van haar onschuld bedenkt John een plan om Lara uit de gevangenis te bevrijden. Een plan dat jaren zal duren en met verschillende hindernissen te maken krijgt. Deze film krijgt op de diverse reviewsites na al die jaren nog steeds een heel mooie score en dat is volledig terecht.

Ook interessant