Teaser en releasedatum bekend van nieuwe Scandinavische Netflix-reeks rond waargebeurd verhaal

23 september 2021

Netflix heeft zopas een releasedatum en teaser vrijgegeven van een nieuwe Scandinavische reeks. In Den osannolika mördaren wordt de Zweedse premier vermoord, de serie is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Thomas Pettersson.

Gebeurtenissen vonden echt plaats

De moord op de Zweedse premier vond echt plaats in 1986. Olof Palme was met zijn vrouw onderweg naar huis en op een bepaald ogenblik dook achter hem een man op die een pistool trok. Hij schoot op de premier en zijn vrouw. Palme was op slag dood, zijn vrouw raakte gewond. De moord vond plaats in het centrum van Stockholm en er waren talrijke getuigen op straat. Die zagen een man wegrennen en verdwijnen in een zijstraat. Hieronder kan u de teaser bekijken:

Serie is zelf is geen exacte waarheid

De reeks zelf is geen reconstructie van de moord maar gebruikte het boek van Petterson als inspiratie. Hoofdverdachte Stig Engström overleed in 2000 en goed een jaar geleden besloot de politie om het onderzoek definitief stop te zetten. Er werd dus nooit een schuldige veroordeeld voor de moord. Vanaf 5 november kan u de nieuwe reeks bekijken.

Ook interessant