Universal dreigt met onder meer Jurassic Park en Fast&Furious van Netflix te halen

5 april 2021

Zullen er binnenkort geen films van de Universal Studios meer te zien zijn op Netflix? Die kans is ondertussen heel reëel geworden. Universal heeft immers sinds een jaar zijn eigen streamingplatform Peacock en die dienst is nog steeds groeiende.

Contract eindigt in 2021

Momenteel staan alle films nog op Netflix maar het contract stopt eind dit jaar. Peacock trekt op dit moment al een dikke 30 miljoen klanten maar dat zijn voornamelijk mensen die gebruik maken van het gratis abonnement. Dat is meteen ook de reden waarom Universal zijn films van andere platforms wil halen, in de hoop zo meer betalende klanten aan te trekken.

Zware klap voor Netflix?

Verschillende streamingdiensten hebben veel eigen content, bij Netflix is dat toch een ander verhaal. Meer en meer studios komen met hun eigen streamingplatformen, waardoor Netflix minder te bieden heeft. Als Universal deze plannen doorzet verliest Netflix weer heel wat materiaal. Dat zou opnieuw een klap betekenen, aangezien heel veel ‘eigen materiaal’ vertraging opliep door de coronapandemie.

Ook interessant