Vikings: Valhalla wordt totale cultuurshock!

12 oktober 2021

Er zijn weinig spin-offs waar we zo reikhalzend naar uitkijken als Valhalla. De serie belooft het vervolg te worden van de succesvolle serie Vikings. Deze reeks belooft alvast ‘anders’ te worden dan de oorspronkelijke reeks.

100 jaar na gebeurtenissen

De naam Valhalla refereert naar de Viking hemel waar de sterkste en heldhaftigste krijgers naar toe gaan wanneer ze sterven. In de serie zagen we hoe deze plek voor veel Vikingen een motivatie was om zo moedig mogelijk te vechten. Onze favoriete helden zullen we echter niet in de Vikings spin-off terugzien. De serie speelt zich namelijk honderd jaar na de huidige gebeurtenissen af. Alleen naar Rollo wordt er waarschijnlijk gerefereerd. Hij is de voorvader van één van de nieuwe hoofdpersonen.

Met pak historische figuren

In de serie zien we veel historische figuren terugkomen. Zo zie je de bekende viking Leif Erikson in de serie. Hij is een van de bekendste vikingen uit zijn tijd. Het is een Noorse viking waarvan vele historici denken dat hij als eerste Noord-Amerika heeft ontdekt en niet Christopher Colombus. De zus van Leif Erikson, Freydís Eiríksdóttir is een stoere chick die het schip van mannen overnam om de winst van Finland te oogsten. Zo richtte ze haar eigen kolonie op. De koning van Noorwegen van 1046 tot 1066 – Harald Hardrada – gaat ook in de serie voorkomen. Hij leidde een invasie tegen het Koninkrijk van Engeland. Eenmaal in Engeland ging hij vechten tegen de verdedigende kracht van Koning Harold Godwinson.

Ook interessant