Dug Days van Pixar lost eerste trailer voor Disney+

29 augustus 2021

Pixar komt met een nagelnieuwe animatieserie rond Dug, de hond uit Up. De eerste trailer werd zopas gelost en die belooft vooral weer veel hilarische avonturen met de vertrouwde gezichten.

Nog meer bekende gezichten

Ook de populaire personages Carl en Russell maken hun comeback. Hoewel Up zich voor het grootste deel van de film ver weg van de bekende wereld afspeelde, lijkt Dug Days zich wat meer te beperken tot de eigen huiselijke omgeving. Dug heeft nog altijd zijn halsband waardoor, volgens Pixar, “iedereens favoriete pratende hond” nog steeds kan praten.

Hondengedrag als inspiratie

Bob Peterson, regisseur en schrijver, benadrukt zelf dat het hondengedrag belangrijk is geweest bij het maken van de serie. “Mensen houden van hun honden. We hebben heel veel moeite gedaan om echt hondengedrag te laten zien, zodat mensen hun eigen hond kunnen herkennen in Dug.” Een deel hiervan is dat terwijl een normale achtertuin voor de kijkers niets nieuws is, dat Dug alleen maar Paradise Falls kent en het voor hem een nieuwe omgeving is. Vanaf 1 september zijn de afleveringen reeds te zien op Disney+.

Ook interessant