James Cameron in de wolken met nieuwste release op Disney+

23 april 2021

We kennen Oscar-magneet James Cameron natuurlijk allemaal als regisseur van iconische films zoals ‘Terminator’, ‘Titanic’ en ‘Avatar’. Maar de Canadees is de laatste jaren vooral bezig met zijn andere grote passie: natuurdocumentaires. En daarvoor sloeg hij de handen in mekaar met Disney+. Vanaf deze week is ‘Secrets of the Whales‘ namelijk beschikbaar op het streamingsplatform.

De titel verraadt uiteraard waar deze docureeks over gaat: walvissen, in alle soorten en maten. Drie jaar lang filmden Cameron en zijn team op verschillende plaatsen ter wereld om inzicht te krijgen in de leefwereld van deze indrukwekkende dieren. In deze National Geographic-productie ontdekken we hoe de giganten van onder de zeespiegel, verrassend veel menselijke trekjes vertonen.

Cameron zelf is na het jarenlange werk alvast tevreden met het resultaat, dat liet hij donderdag nog weten via zijn Twitter-account. Voor de vertelstem in deze reeks deed de regisseur overigens beroep op topactrice Sigourney Weaver. De twee werkten in het verleden al nauw samen bij onder meer ‘Alien’ en ‘Avatar’. Nu zorgen ze dus opnieuw voor een geslaagde coöperatie. ‘The Secrets of Whales’ telt vier afleveringen die vanaf deze week integraal te bekijken zijn op Disney+

Ook interessant